Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: így ronthatja el a melegfront a téli hangulatot hétfőn

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász havas eső

Jön a fejfájós fronthatás!A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a kettősfront után fejfájós melegfronti hatás és melegedés következik!

Kellemetlen és erősen terhelő időjárással kezdődik a hét. Az időjárás-érzékenyek összetett humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre készüljenek!

A kettősfront után a fejfájósokat tipikusan terhelő melegfronti hatás és

fokozatos melegedés jön!

A kettősfront után melegfronti hatás és fokozatos melegedés alakítja a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Ez különösen kedvez a különböző típusú fejfájások kialakulásának, erősíti a gyulladásos folyamatokat, gyakoribbak a keringési panaszok, az ingadozó vérnyomás. Sokan tapasztalnak levertséget, energiátlanságot, szédülést, múló rosszulléteket. A párás, szürke, elszórtan csapadékos idő és a főleg nyugaton megerősödő szél jelentősen növeli a panaszok gyakoriságát és erősségét. Délután nyugaton várható némi javulás. Az ünnepek közeledtével a hételeji rohanás sem tesz jót a frontérzékenyek állapotának.

Szabadtéri programok

Ha a csapadékviszonyokat nézzük akkor javulnak a kültéri programok feltételei. Csökken a csapadékhajlam, de szórványosan számítanunk kell esőre, északon még hóra is. Fokozatosan melegszik az idő, de az élénk szél csökkenti a hőérzetünket. Jellemző marad a szürke idő, délután várható nyugat felől némi napsütés. Ezt az időszakot érdemes kihasználni.

Balesetveszély

Bár némileg javul a helyzet, továbbra is alapvetően télies útviszonyokra készüljenek a közlekedők. Jellemző lesz a hajnali lefagyás, a síkosság, a pára, a köd. Időszakosan vegyes csapadék fogja fokozni a síkosságot. Délután a Dunántúlon javul jelentősebben de csak átmenetileg a közlekedési helyzet.

Milyen idő lesz?

Hétfőn és kedden is sok felhő lesz felettünk, de időnként kisüthet nap. Elszórtan számítani kell átmenetileg esőre, záporra, de hétfőn északon, északkeleten kisebb havazás és ónos eső is előfordulhat. Hétfőn többfelé élénk lehet a délies szél, majd kedden keleten kísérhetik élénk lökések a délnyugati szelet. Hétfőn 0 és 9, kedden 3 és 11 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ha szorong és stresszes, akkor ezeket a gyógynövényeket próbálja ki!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához