Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a fejfájás már mindennapos, most jön az ingerlékenység is

fejfájás, migrén, tünete, kezelése, gyógymód, triggerek

Hétfőn a frontmentes időben továbbra is kettősfront jellegű hatások érvényesülnek, többeknél felléphet rosszullét és keringési panaszok.

Az időjárás-érzékenyek számára különösen nehéz a napok óta fennálló fülledt időszak. Ha ön is tapasztal légszomjat, rosszullétet vagy fáradtáságot, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Hétfőn nem érkezik markáns front hazánk fölé, azonban az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. Amennyiben fejfájással, migrénnel küszködött, akkor ezekre továbbra is számítania kell - az esetleges alvásproblémái szintén kiújulhatnak, megmaradhatnak. Még akár a nyaralás alatt is nyűgös, ingerült lehet, emellett csökken a teljesítőképesség és nehezebben tud majd koncentrálni. Országszerte sokfelé fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhat. Ha vérnyomásproblémákkal és, akkor szintén egy nehéz napra készüljön - ennek tükrében amennyire csak teheti, kerülje a megterhelő tevékenységeket, legyen az akár nehezebb fizikai munka, vagy nagyobb szellemi erőfeszítést igénylő feladat.

A zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le.

Tudja hogyan kell helyesen vérnyomást mérni? Kattintson!

Balesetveszély:

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljön, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítson - vezessen fokozott körültekintéssel! A napos tájakon a napszemüveg használatával a baleseti kockázat csökkenthető, hiszen így még alacsony napállás (napkelt, napnyugta) idején sem vakíthatja el a nap.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához