Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a fejfájósoknak hétfőn sem lesz jó napjuk

fejfájás, migrén, fronthatás, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az átmenetileg gyengébb panaszok fokozatosan erősödni kezdenek.

Változatos humánmeteorológiai terhelési okok miatt, jó átlagos vérnyomás értékek mellett is alakulhat ki vérnyomás kiugrás, akár 200-as értékek is előfordulhatnak. Rendszerint egyéb panaszok is jelentkeznek, az időjárás-érzékenyek nagyon figyeljenek erre! Extrém vérnyomáskiugrás az időjárás miatt! Erről, a gyakran komoly veszélyt jelentő tünet időjárás eredetéről beszél a meteogyógyász®!

Hétfőn nem érvényesül markáns fronthatás, csak enyhe tünetek jelentkezhetnek a fokozottan érzékenyeknél. De a fejfájósok nem pihenhetnek!

Viszont amennyiben nem tartozik a fokozottan érzékenyek körébe, akkor nem is tapasztalhat erős panaszokat. Több órára kisüt a nap, habár változó mennyiségű felhőzet is lesz az égen. Csapadék kialakulásának minimális az esélye.

A kedvező idő ellenére is lehet azonban erősebb tünete is!

Alapvetően igaz, hogy ezen a napon nem lesznek nagyon intenzívek a panaszai, sőt, észreveheti, hogy az előző napokhoz képest pedig jelentősen javul a munkavégző- és a fizikai teljesítőképessége is. Most bátran belefoghat nagyobb erőfeszítést igénylő feladatokba is, és egyébként is jellemző lesz a jobb kedélyállapot, hangulat. Megszűnhet az esetleges vérnyomás-ingadozása is. Azonban ha az átlagnál érzékenyebben reagál az átlagosnál magasabb hőmérsékletű időre, akkor előjöhet a migrénje, és kissé fáradékonyabb is lehet a megszokottnál, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat.

Emellett felerősödhetnek az emésztési problémái, itt most elsősorban a puffadásra kell gondolni.

A kinti programoknak kedveznek a feltételek, kifejezetten ajánlott minél több időt a szabadban tölteni. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, az érzett hőmérséklet a kellemes tartományban alakul. Most az esernyőket is otthon lehet hagyni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához