Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a front távozik, de a rosszullétek megmaradhatnak

orvosmeteorológia, front, fáradékonyság, fáradtság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább romlik az élettani helyzet, a tartós terhelés pedig a kevésbé frontérzékenyeket is megviselheti.

Az időjárás-érzékenyek helyzete kismértékben javulni kezd, de még most is lehetnek olyan tünetek, amik sokaknak kellemetlenséget okozhatnak, akár az egész nap folyamán. Ha ön is ízületi bántalmakat tapasztal, ingadozik a közérzete vagy szokatlanul gyengének érzi magát, ön is érintett lehet. Rendkívül nagy tévedés, hogy csak az időseket érinti a frontérzékenység.

Nézze meg a valós helyzetet a meteogyógyász® mai videójában:

Hétfőre megszűnik a kettősfronti hatás, élettanilag egyre kedvezőbben alakul a nap. A fáradékonyság, illetve az ingerlékenység azonban többeknél okozhat bosszúságot. Amennyiben keleten él, eleinte még előfordulhat enyhébb fejfájás, illetve vérnyomás-ingadozás is, utóbbi inkább csak a délelőtt első felében lesz jellemző.

Jó hír, hogy ezek a panaszok fokozatosan megszűnnek,

az ország nagyobb részén pedig alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet.

Javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképessége is jobb lesz. A napos időszakokban javulhat a komfortérzet, a változó felhőzet és a többfelé megélénkülő szél miatt viszont ingadozó hőérzet lesz jellemző, sőt, inkább fázósnak modható az idő. Használja ki a napos időszakokat a D-vitamin raktárai feltöltésére, hiszen a téli időszak fényszegény napjaiban erre gyakran nagyon kevés lehetősége nyílik.

A tartós fronthatás még akkor is kimeríthette, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Stresszoldásra, a nyugodt alvás elősegítésére is szükség lehet ilyenkor. Az ízületi bántalmak nem csökkennek számottevően, és még a következő napokban is többször kiújulhatnak - ez igaz mind a kopásos, mind a gyulladásos eredetű végtagfájdalmakra.

Szabadtéri tevékenyéség:

A nyirkos időben alacsony a hő- és komfortérzet, a kinti programok során vastag, réteges öltözet javasolt, sapka, sál is szükséges a betegségek megelőzésére. A napos időszakokat érdemes kihasználni!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához