Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a görcsös fejfájással szombaton is számolhat

fejfájás

Szombaton a hidegfront mögött még mindig sokan tapasztalhatnak görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöket, illetve többeknél ingadozhat a vérnyomás.

Az időjárás-érzékenyeket nagy terhelés éri, az egymást érő frontok még az egészséges szervezetet is megviselik. Ha fejfájása van, ingadozik a vérnyomása, esetleg gyakran szédül, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szombatra virradóan egy újabb hidegfront vonul át felettünk, ezzel tartós lehűlés veszi kezdetét! Ráadásul csapadékra is számíthatunk, ezen kívül pedig a szélterhelés is egyre fokozódik.

Amennyiben frontérzékeny, akkor nagy eséllyel számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete minden bizonnyal csak estétől kezdhet javulni, de a hétvégén még felléphet múló rosszullét, szédülés is.

A csapadék, majd az érkezett több fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk, habár napközben a napsütésnek is egyre nagyobb szerep jut. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Szabadtéri:

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, az előző napoknál vastagabb öltözet javasolt, a szabadtéri programoknak nem tökéletesen kedveznek a körülmények, de délután már szárazabbra fordul az idő.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához