Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a hétfői időjárás próbára fogja tenni sokak szervezetét

fejfájás

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható. Görcsös panaszok, elsősorban izom- és hasi görcsök jelentkezhetek, de a görcsös fejfájás gyakorisága is növekszik.

Az időjárás-érzékenyek számára nagy megterhelést jelent a frontátvonulás, de most az egészséges szervezettel rendelezők is megérezhetik a légköri hatásokat. Ha fejfájást vagy vérnyomás-ingadozást tapasztal, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Hétfőn egy gyenge hidegfront fejt ki hatást szervezetünkre, ami ugyan nem markáns, de kellemetlen tüneteket okozhat az érzékenyebbek körében. Ha közéjük tartozik, akkor önnél is görcsös típusú fejfájás léphet fel, a fejfájást azonban a megélénkülő szél átmenetileg fokozhatja. Jó hír viszont, hogy kipihentebben ébredhet, a napok óta tartó alvászavarok háttérbe szorulnak. A vérnyomása főleg a nap első felében és kora délután ingadozhat, estére várhatóan mérséklődnek ezek a tünetek.

A szokatlan meleg az ország keleti részén is elkezd mérséklődni, a változékonyság hatására gyorsan ingadozhat az érzett hőmérséklete. A helyenkénti csapadék, majd az érkezett pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek most még napközben is, az előző napokhoz képest a felhősebb időszakokban kellemetlenebb napban lesz részünk. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. Az időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Fáj a feje, és azt hiszi, a front miatt? Ez a betegség is okozhatja! Olvasson tovább!

Pollen:

A front az allergiásoknak viszont jót tesz: mérséklődik a növények pollenszórása, de a parlagfű még okozhat intenzívebb tüneteket az allergiásoknál. Az üröm pollenjének koncentrációja várhatóan az alacsony tartományban marad.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához