Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a hidegfront szombaton sokakat megvisel

fejfájás, orvosmeteorológia, migrén, front

Szombaton eleinte kettős, majd hidegfronti hatás érvényesül. Nagy terhelés éri még az egészséges szervezetet is, a szívbetegek pedig különösen veszélyeztetettek.

Az időjárás-érzékenyek a drasztikus változások hatására nagyon nehéz napokat élhetnek meg, jelentősen romolhat az állapotuk. Ha ön is nagyon erős fejfájást tapasztal, ingadozik a vérnyomása, ingerlékenynek, nyűgösnek érzi magát, ön is érintett lehet.

Egymást érik a frontok, óriási terhelés ez a szervezetünknek. Nézze meg a meteogyógyász® mai videóját:

Fronthatás szombaton

Szombaton kezdetben kis ideig kettős, a nap nagy részében pedig hidegfronti hatás érvényesül. A front helyenként 10, 15 fokos lehűlést hoz, ráadásul a változás egyik napról a másikra, nagy hirtelenséggel történik meg! A szél is erős lesz és csapadék is érkezik, ezután reggelente pedig sokfelé visszatérnek a fagyok. A lehűlés nagyon erős lesz, országszerte az átlag alá csökken a hőmérséklet.

Az erős hidegfront szombat délutánra, estére vonul át a Kárpát-medence fölött. Nyomában sokan tapasztalhatnak erős fejfájást, valamint keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, fokozódik az infarktusveszély! A drasztikus változás mindenkit megvisel, most még az egészséges szervezettel rendelkezőknek is lehetnek az időjárás-változáshoz köthető tüneteik. A terhelés ráadásul tartósnak ígérkezik, a következő napokban sem lehet része pihentető időben.

Az említett vérnyomáspanaszok tartós rosszullétet okozhatnak, és éjszaka is felléphetnek. Emellett a fejfájás is sok problémát okozhat, akár a munkavégző-képességét is nagy mértékben ronthatja. A romló életminőséggel összefüggésben a stressz is egyre gyakoribb lehet, ennek következtében pedig még inkább kimerülhet a szervezete.

Szabadtéri tevékenységek

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzön rétegesen, a szél miatt több fokkal csökken a hőérzet. Nagyon nagy a megfázásveszély, a körülmények nem kedveznek a kinti programoknak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához