Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szerdai frontot ők érzik meg leginkább

orvosmeteorológia, időjárás, front, köd

A hetek óta tartó extrém időjárás sokakat megvisel.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az átmeneti javulást követően tartós és jelentős romlás várható a humánmeteorológiai® helyzetben!

Hetek óta extrém időjárás terheli a szervezetünket! Sok ember most szembesül a frontérzékenység komoly következményeivel, jön sok-sok olyan panasz mint a fejfájás, a vérnyomás-kiugrás, a rosszullétek, idegesek vagy éppen fáradtak vagyunk, és sokan nem is értik, hogy mi történt velük!

Mit tapasztalhat ha frontérzékeny? Ez bizony nagyon aktuális és fontos kérdés, az egészsége múlhat rajta! Ebben segít a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán újabb front ugyan kifejezetten nem okoz humánmeteorológiai® panaszokat, a de a reggeli fagyok hatására a hidegfrontra fokozottan érzékenyek, nyugaton pedig a kettősfrontot megérzők panaszai alig-alig mérséklődnek. Az előző napokhoz képest a legtöbb helyen több fokkal hidegebb nap várható: hajnalban helyenként rendkívül mélyre süllyedhet a hőmérő higanyszála.

Többeknél a görcsös panaszok felerősödése várható: ha a hidegre érzékeny, akkor enyhébb izomgörcsök, hasi és fejgörcsök léphetnek fel. Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthat javulásra. Különösen a reggeleken jelentkezhetnek erős fájdalmak, amik gyakran napközben is alig, vagy egyáltalán nem mérséklődnek. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti. A magasban zajló folyamatok a keringési problémákat erősíthetik fel, könnyen lehet, hogy az eddig rejtett panaszok is előjönnek.

Szabadtéri tevékenységek

Ha hosszabb időt tölt a szabadban, készüljön fel arra, hogy sokfelé fagyni fog, a bőr nagyon hamar kipirosodhat, kiszáradhat. A hőérzet jelentősen csökken, de meleg italokkal, levesekkel ezen lehet segíteni. Az esernyőkre most nem lesz szükség.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán a reggeli ködfoltok feloszlását követően a Dunántúlon és délen többnyire felhős marad az ég, az északi, északkeleti tájakon sok napsütés ígérkezik. Számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet az északi, északkeleti szél. Délután 2-7 fok valószínű.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához