Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a változékony idő a lelkünkre is hatással lesz vasárnap

orvosmeteorológia, fejfájás, front, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint olyan erős hatások érik a szervezetet, hogy már nagyon sokan kimerültek!

Hetek óta erősen változó időjárásban van részünk, ami igen sokféle tünet formájában jelentkezik az érzékeny embereknél. Egészen szélsőséges, akár ADHD jellegű tüneteket is kiválthat, felnőtt személyek esetén is. Minden esetben kritikus kérdés a frontérzékenység fennállta!

Így menedzselje magát, ha frontérzékeny! Mindenki számára nagyon fontos esetet mutat be a meteogyógyász®!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap a frontérzékenyeket nem terheli semmilyen fronthatás, azonban ismét változékonyabban alakul az idő, ez pedig okozhat kellemetlen tüneteket.

Az előző napokhoz nagyon hasonló tüneteket tapasztalhat. Amennyiben szívbetegséggel, illetve vérnyomásproblémákkal küzd, akkor a kialakuló légköri helyzet okozhat kellemetlen perceket. Nem lesz meleg, az ilyenkor szokásos átlag körül alakul a hőmérséklet, ennek ellenére a fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, a megerőltető tevékenységeket is inkább halasszák későbbre.

Ha a szélre fokozottan érzékeny, akkor enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhat, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek.

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, de keleten, északkeleten és helyenként északon naposabb időszakokra is számíthatunk. A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és délkeleten még többfelé kialakulhat eső, zápor, egy-egy zivatar is. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. Délutánra 10 és 21 fok közé melegedhet a levegő, nyugaton, délnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a legjobb, vény nélküli gyógyszerek ízületi gyulladásra a szakgyógyszerész szerint

KÖVETKEZŐ CIKK>

Rákbetegség: megmentheti az életét, ha időben lép

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához