Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön egy rövid időre fellélegezhetünk

2023.07.19.
időjárás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hőség és front után egy kisebb terhelésű nap következik, de nagy hiba lenne megkönnyebbülni!

A hosszúra nyúlt extrém hőséget végre megtöri a szerda esti hidegfront, de továbbra is kell átlag feletti, sokfelé a 30 fokot meghaladó hőmérsékletekre számíthatunk. Hőség és frontok! Jó ideje folyamatos terhelés alatt a szervezetünk!

A Meteo Klinika TV-ben és a Csillagpont rádióban is tájékoztat a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön az átvonult hidegfront mögött frontmentes, de helyenként még mindig 30 fok feletti hőmérsékletű nap vár ránk. A meleg nem csak az idősebbeket, hanem mindenki szervezetét megviseli, de megfelelő körültekintéssel érdemes kihasználni az igazi nyaralóidőt, illetve a megélénkülő szél frissítőleg is fog hatni az elmúlt hőségriadós időszakot követően. Lesznek tehát olyan tájak, ahol a hőmérséklet már nem éri el a 30 fokot, de délen akár 31, 32 fokot is mérhetünk.

Amennyiben fokozottan érzékeny, akkor napközben fáradtság- és tompaságérzetet tapasztalhat, az összpontosító-képessége is romolhat. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás is többeknél felléphet, a déli órákat hűvös helyen töltve azonban kivédheti ezeket a tüneteket. A szélre érzékenyek körében enyhébb fokú ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, de a napsütés ellensúlyozhatja ezt a kellemetlenséget.

Nagy eséllyel mérséklődhetnek az alvászavarai, próbálja kihasználni a csütörtököt egy kis feltöltődésre, mert péntektől ismét terhelőbb időszak vár ránk.

Szabadtéri tevékenységek

A napszúrás elkerülése végett viseljen kalapot, ezen kívül pedig hordjon könnyű, szellős ruhadarabokat, valamint napszemüveget is! A hőguta veszélye most csökken, de délen, ahol még 32, 33 fok is lehet, ott a déli órákban továbbra is fennáll. A szél kellemesebbé teszi az érzett hőmérsékletet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Néha bedobban, néha kihagy a szív: ilyen károkat okoz a szívritmuszavar

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához