Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: erősödhetnek a szívbetegek panaszai szombaton

fülledt, meleg, nyár, kánikula

Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül, fokozott terhelésnek lesz kitéve a szervezetünk. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak.

- A cikk szövegben megjelenő Meteo Klinika mondat:

Az időjárás-érzékenyek számára nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét, de még az egészséges szervezettel rendelkezőket is megviseli a hirtelen változás. Ha ön is tapasztal rosszulléteket, romló közérzetet vagy keringési problémákat, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szombaton az átvonult erős hidegfront mögött újabb front nem érkezik, de a frontra érzékenyek, illetve még az egészséges szervezettel rendelkezők körében is felléphetnek tünetek, még akkor is, ha ez nem szokott jellemző lenni. Görcsös eredetű fejfájás, keleten pedig erős migrén léphet fel, melyet megerősödő, helyenként viharos lökésekkel kísért szél is fokozhat. Mindemellett izomgörcsök, hasi panaszok jelentkezhetnek, többen ingerültek, feszültek lehetnek.

A keringési rendszer panaszaival élőknél, a vérnyomásproblémával küzdőknél rosszullét jelentkezhet, és a szívbetegek panaszai is erősödhetnek. A görcsös bántalmak felerősödésével összefüggésben egyes midenórás kismamáknál esetleg korábban megindulhat a szülés. A zivatarok területén az asztmában szenvedőknél lehetnek kellemetlen panaszok, ők ez idő alatt tartózkodjanak zárt helyen és lehetőség szerint pihenjenek le!

Tudja hogyan kell helyesen vérnyomást mérni? Kattintson!

Balesetveszély:

A közlekedésben az erős, olyakor viharos lökésekkel kísért szél csökkenti a járművek menetstabilitását, a záporok területén nedvessé váló útburkolaton pedig megnövekszik a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk lassabban és körültekintőbben!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához