Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezek a tünetek az ön napját is elronthatják

migrén, fejfájás, migrénes fejfájás, migrén kezelése, migrénes roham

Szombaton a frontmentes időben is lehet számítani bizonyos tünetek fokozódására.

Reggel ízületi panaszok, délelőtt vérnyomás-ingadozás, délután pedig migrén és fáradékonyság jelentkezhet. Az időjárás-érzékenyek a következő napokban inkább a nyárias időhöz köthető panaszokat tapasztalhatják, ezek egész nap fennállhatnak.

Ne csodálkozzon, ha ma ingadozik a vérnyomása

Ha fejfájást, tompaságot, fáradtségot, esetleg nyűgösséget tapasztal, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szombaton is nyárias idő lesz, és ez az árnyékban mérhető hőmérsékleteken is megmutatkozik. Helyenként akár 32, 33 C-fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban, ezek ráadásul árnyékba mért értékek.

A jóidő is okozhat kellemetlenségeket!

Egyes helyeken tényleg csak kis mértékű a péntekhez képest vett melegedés, azonban ez már elég arra, hogy újabb tünetek erősödjenek fel a fokozottan érzékenyeknél. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. A reggeli erősebb lehűlés miatt pedig még mindig fokozódhatnak az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek.

A leggyakoribb tünet azonban a migrén lesz - országszerte, egész nap felléphet, és ha hajlamos rá, az ön napját is elronthatja!

UV-sugárzás:

A déli órákban az UV-sugárzás eléri az erős fokozatot, tartós napon tartózkodés esetén ajánlott gondoskodni a bőrvédelemről.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához