Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájással, vérnyomás-ingadozással jön a vasárnap

fejfájás, front, időjárás, frontérzékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább erősödhetnek a tünetek, egyre nagyobb lesz a terhelés.

Nem elég a meleg-, majd hidegfront, még egy kettősfront jellegű hatás is súlyosbítja főleg a frontérzékenyek, de lényegében mindannyiunk életét. Nagyon rossz idő a jubileumra! Kár érte! Nézze meg min kesereg a meteogyógyász®!

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, csak estétől kezd nyugat felől csökkenni ennek intenzitása. Rosszullét, fejfájás jelentkezhet. Országszerte egész nap tapasztalhat keringési és vérnyomásproblémákat, többek között vérnyomás-ingadozást és rosszullétet is. Amennyiben szívbeteg, akkor szintén megviselheti ez a megterhelő humánmeteorológiai® helyzet. Ezen a napon tehát próbálja kerülni a nagyobb erőfeszítéseket igénylő tevékenységeket, ez igaz a szellemei és a fizikai igénybevételekre is.

Emellett szinte egész nap fejfájást és ingerültséget is tapasztalhat, ami rányomhatja bélyegét a hangulatára. A szeles időben több fokkal csökken a hő- és komfortérzet, fokozódik a megfázásveszély. Mivel a légköri helyzet kedvez a kórokozók terjedésének, így továbbra is fordítson nagyobb hangsúlyt immunrendszerének erősítésére.

Pollen:

A pollenszint a csapadék és a szél miatt jelentősen csökken, sokat javul az allergiahelyzet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához