Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájást és vérnyomásproblémákat hoz a csütörtök

orvosmeteorológia, fejfájás, front, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a kezdődő tavasz új tüneteket is fog produkálni a fokozottan érzékenyeknél!

Nagyon sok, és egyre több az időjárás-érzékeny ember! Nem véletlenül! Igen sok embernek lenne szüksége valóban hatékony segítségre, ugyanakkor ez egy nagyon komplex kérdés, bármennyire is szeretnénk rá egyszerű választ kapni.

Mi a segítség frontérzékenyeknek? Ebben igazít el a meteogyógyász®! 1. rész!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön érkezik meg a változást hozó front, ennek ellenére kettősfront jellegű hatás érvényesül, országszerte az ehhez kapcsolódó tünetek jelentkezhetnek. Most is délen lehetnek intenzívebbek a panaszok. Sokan lehetnek lehangoltak, kedvetlenek, gyakori panasz lesz a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás.

Nagy eséllyel jelentkezhet fejfájás, migrén, és az éjjel tapasztalt esetleges álmatlanság is rányomhatja bélyegét a hangulatára. Türelmetlenséget, ingerlékenységet tapasztalhat, különösen a déli, délnyugati megyékben. A kedvetlenség, illetve a lehangoltság azonban még akkor is előfordulhat önnél, ha nem tartozik a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába. A vérnyomása szintén ingadozhat, a keringési panaszok pedig a következő napokban méginkább erősödni fognak!

Keleten emellett a migrénhajlam is fokozott lesz, illetve arrafelé a koncentrálási problémák és a figyelmetlenség is gyakori tünet lehet, amin csak kissé segít a naposabb idő.

Szabadtéri tevékenységek

Délen kevés lesz a napsütés, északkeleten viszont kellemesebb időben lesz részünk. Az érzett hőmérséklet kissé a mért értékek alatt alakul. A felhősebb részeken gyenge csapadék nem kizárt, de esernyőt nem szükséges kéznél tartani.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön is északon és északkeleten süthet többet a nap, dél, délnyugat felé haladva egyre több lesz a felhő fölöttünk. Délen, délnyugaton többfelé kisebb eső is előfordulhat. A légmozgás mérsékelt marad. A maximumok a felhős, csapadékos déli, délnyugati tájakon 5 és 7, máshol 8 és 13 fok között alakulnak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen a láb, ha mélyvénás trombózisa van - 5 jel, amire figyeljen

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához