Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájást hozhat a szerda

fejfájás, görcs

Szerdán frontmentes időre készülhetünk. A fokozottan érzékenyek fejfájást tapasztalhatnak.

Az időjárás-érzékenyek helyzete nem látványosan ugyan, de a következő napokban várhatóan fokozatosan romlik. Ha erősödő és egyre gyakoribbá váló fejfájást tapasztal, rosszullétei jelentkeznek, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szerdán a legtöbb helyen kellemes, napos időre számíthatunk, habár reggel többfelé erősebben lehűl a levegő. Délután viszont már kellemesen alakul a hőérzet, a melegedés azonban nem mindenkinek jó!

Markáns front egész nap nem érkezik fölénk. Élettani szempontból reggel azonban jelentkezhetnek panaszok, ugyanis többfelé erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élők komfortérzetén ronthat. Ezért a korai órákban ezeken a vidékeken öltözködjön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Délután viszont nyáriasan meleg lesz, és inkább ez a késő nyáriasra emelkedő hőmérséklet okozhat majd panaszokat. A kifejezetten nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, és a tünetek még a következő napokban is gyakran előjöhetnek. A fejfájás szintén egyre gyakoribbá válhat a következő napokban.

Immunrendszerét idénygyümölcsökkel is erősítse, a vitaminok mellett magas ásványianyag-tartalmuk révén is támogatják a védekezőképességét. Az őszibarack, a szilva és a körte, a zöldségfélék közül például a paradicsom és az uborka magas víztartalmuknak köszönhetően a szomjat is kiválóan oltják, nem terhelik meg az emésztőrendszert sem.

Pollenhelyzet

A parlagfű pollenje továbbra is magas koncentrációban van jelen a levegőben, a napos, száraz időben még több virágport bocsátanak ki a növények. Az allergiásoknak nem kedvez ez a humánmeteorológiai helyzet, nekik nem tanácsos a délutáni órákban a szabad levegőn tartózkodni, a tejtermékek fogyasztása is kerülendő számukra.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához