Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha fejfájós vagy ízületes, rossz napja lehet hétfőn

ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most napokig tartó fronthatás fog extrém igénybevételt okozni!

Az időjárás-érzékenyek a kettősfrontban halmozott terheléssel találkozhatnak, sokféle panasz felléphet. Ha önnél is fejfájás jelentkezik, gyakori rosszullétek vagy megmagyarázhatatlan idegesség gyötrik, ön is érintett lehet! Tragikusan kezdődik ez a hét is a frontérzékenyek számára! De a segítségről is beszél mai videójában a meteogyógyász®!

Hétfőn ismét kettősfronti hatás érvényesül, főként az ízületesek és a fejfájósok számítsanak panaszaik további erősödésére. A közérzet pedig általánosan tovább romlik.

Most ismét tartós fejfájásra számíthat akár meleg-, akár hidegfrontérzékeny, mindez pedig általános közérzetére is negatívan hathat.

Amennyiben hajlamos az ízületi bántalmakra, akkor nem csak reggel, hanem napközben is egyre inkább arra számíthat, hogy tünetei fokozódnak. Főként akkor, ha kopásos eredetűek a panaszai. A vérnyomáspanaszok sem mérséklődnek, sőt, még az eddigieknél is gyakoribbá válhatnak, a borongós időben pedig kedvetlen, nyugtalan is lehet.

A komfortérzeten az egyre hidegebb, nyirkosabb idő is ront, a hőérzete pedig pár fokkal a mért értékeknél is alacsonyabban alakulhat.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához