Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hasogató fejfájást hozhat a szerda

orvosmeteorológia, fejfájás, front, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a magasban zajló változások által kiváltott fronthoz köthető panaszok egyre többeknél jöhetnek elő, tovább rontva az életminőséget.

Az időjárás-érzékenyeket a kezdődő változás fokozottan megviseli, a hatás a már eddig is fennálló rossz humánmeteorológiai® helyzetet rontja. Ha ön is erősödő és vissza-visszatérő fejfájással küzd, vagy gyakran ideges, ön is érintett lehet! Frontérzékeny orvos a saját tapasztalatai alapján értékeli a meteogyógyászatot.

Koós doktornő gyógyulását mutatja be mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás szerdán

Szerdán a magasban gyenge hidegfront érkezik térségünkbe, de a kellemes idő még várat magára. Lesznek tartósan borult területek, ahol a fényhiány miatt kedvetlenebbek lehetünk, és a hűvös idő is okozhat panaszokat. A vérnyomás is ingadozhat, a napok óta tartó terhelést már nehezen viseli a szervezetünk!

A magasban történő változás miatt fejfájást, enyhébb izomgörcsöket tapasztalhat, ezen kívül pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmai is fokozódhatnak. A sajgó végtagokat ajánlott reggel és napközben is többször tehermentesen átmozgatni. Az alvásproblémák nem szűnnek meg teljesen, csak átmenetileg mérséklődnek, és emiatt ismét fáradt lehet, valamint a teljesítőképesség is alacsony. Sokfelé okozhat a fényhiány lehangoltságot, kedvetlenséget.

Balesetveszély

A közlekedés során elsősorban reggel találkozhatunk köddel, ezzel összefüggésben helyenként nedves útszakaszokkal, ilyenkor mindenképpen ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani! Ezen kívül tompulhatnak a reflexek, megnyúlik a reakcióidő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához