Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a hidegfront elrontja a vasárnapot

meteorológia, front, hidegfront, tünet

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontátvonulás miatt sok rosszullét lehet a hét utolsó napján!

Senkinek nem hiányzik ez a hidegfront! És nem csak a frontérzékenyeknek! Hétvégi frontfilm az érkező hidegfrontról!!

Nem jó hírek a meteogyógyásztól® a Meteo Klinika TV-n!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap egy gyenge hidegfront alakítja az időjárást, ami aznap át is halad felettünk. A szabadban csökken a hő- és komfortérzet, a frontra érzékenyek panaszai pedig fokozódnak. Északnyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, szórványos csapadék kialakulására is számítani kell. Helyenként zivatar is kialakulhat! A hőmérséklet a csapadékos részeken esik vissza számottevően, illetve egyéb légköri hatások miatt is sokan sokak tapasztalnak tüneteket!

A nap elején inkább még csak a Dunántúlon, később máshol is jelentkezhetnek panaszai, amennyiben erre érzékeny. Ebben az esetben fokozódhat a görcshajlama, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. A középső országrészben és a Dunántúlon ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Habár a 30 fokos meleg átmenetileg megszűnik, most is növelje meg a folyadékbevitelt, lehetőleg tiszta vizet (akár csapvizet) fogyasszon. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás, esetükben pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt. Keleten eleinte még kánikula is várható, így ott nagyobb lesz a fronthatás, erősebb terhelés éri ott a szervezetét!

Szabadtéri tevékenységek

A szabadban sokfelé csökken a komfortérzet, illetve az érzett hőmérséklete is a mért értékek alatt alakulhat. Különösen a Kisalföldön fontos az előző napokhoz képest vastagabb öltözet, habár nagy lehűlés nem várható ott sem. A front előtt a fellépő fülledtség is megterhelő lehet. Az esernyőkre szükség lesz, a kinti programok során változékonyságra kell készülni!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

6 súlyos betegség, amit az elhanyagolt magas vérnyomás okoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#pulzus

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához