Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton az idő elrontja még a kedvünket is

orvosmeteorológia, front, időjárás, tünet

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon enyhe lesz az állapotjavulás, sőt, egyeseknél még romolhat is a közérzet!

Egyre rosszabbul alakul a nyárra várható humánmeteorológiai helyzet. A globális légköri folyamatok rendkívül megterhelő hatásokat valószínűsítenek!

Kritikus nyár a frontérzékenyeknek! A kedvezőtlen kilátásokról és következményeiről tájékoztat a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton nem jön front, de keleten továbbra is erős tünetek léphetnek fel, míg nyugaton a melegedést érezhetjük meg többen.

Ha keleten él, akkor kettősfront jellegű tüneteket vehet észre magán, kissé kedvezőtlen napban lehet része. A nyugati tájakon valamivel jobb idő várható, arrafelé az esetleges alvászavarai így tovább mérséklődnek. Ha érzékeny a melegedésre, akkor viszont szinte egész nap tapasztalhat fejfájást, emellett emésztési és gyulladásos panaszok felléphetnek önnél. A vérnyomás-ingadozás nagyon gyakori ebben a helyzetben, a nagyobb erőfeszítéseket igénylő feladatokat próbálja elhalasztani, akár a vasárnap is jobb lehet ilyen szempontból.

Délután a naposabb időben várhatóan érezhetően javul majd a közérzete. Ugyanakkor keleten többfelé még mindig felhős lehet az ég, az említett front jellegű hatás pedig az időseket és a vérnyomáspanaszokkal élőket terheli meg legjobban, valamint általános tompaság, koncentrálási zavarok jelentkezhetnek arrafelé. Amennyiben az ország egyik feléből a másikba utazik, még nagyobb, azaz halmozott terhelésre kell felkészülnie.

Pollenhelyzet

Az allergiahelyzet tovább romlik, és ismét egyre többfelé akár intenzívebb tüneteket okozó mennyiségben lesz jelen a sokaknak problémát okozó pázsitfűfélék virágpora is. Ezen kívül továbbra is a csalánfélék okozhatják a legtöbb panaszt, ezért amennyiben ezekre allergiás, akkor orrfolyást, tüsszögést tapasztalhat, illetve a szeme is viszkethet, könnyezhet. Az említett növényekre allergiásoknak javasolt kerülni a gazos, elhanyagolt területeket, illetve a mezőket, réteket is.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton a Dunától keletre lesz felhősebb az ég, a Dunántúlon viszont sok napsütés ígérkezik. Elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat, északkeleten néhol tartósabb eső előfordulhat. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet az északi, északnyugati szél. Általában 22 és 28 fok között alakulnak a maximumok, de a tartósabban felhős, esős északkeleti tájakon csak 19-21 fok valószínű.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így jelzi a szemhéj akár a belső cisztát is

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#allergia

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához