Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: drasztikus lehülés érkezik! Komoly panaszokra számítson kedden

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász tavasz eső

Erre a drasztikus változásra sokan emlékeznek majd. Őszies időt hoz a markáns hidegfront kedden.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hihetetlen és veszélyes hogy ilyen gyorsan zuhanunk a kánikulából a hűvös őszt idéző időjárásba. Nehéz lesz a szervezetünknek ez a drasztikus változást elviselni! 15-20 fokos hőmérséklet esés mellett esők, erős szelek fokozzák a meteogyógyászati veszélyeket.

Emlékezetes lesz ahogy a kánikulából hűvös őszbe zuhanunk vissza! Itt a humán- és orvosmeteorológia

Drasztikus időjárás változás következik

Különösen az időjárás-érzékeny emberek szenvedik meg ezt a nagy átalakulást. Valójában a kánikula körüli hőmérsékletekből a hűvös őszi időbe zuhanunk vissza, a markáns hidegfronttal kiterjedt csapadékzóna is érkezik és a hideg északi szél nagy területen megerősödik. Országossá és rendkívül erőssé válik a hétfőn még csak északnyugaton érezhető hidegfronti hatás, és errefelé a legmagasabb keddi hőmérséklet sem éri el a 10 C-fokot. Délkeletre késleltetve és némileg gyengébb formában érkezik meg a hatása, itt délelőtt még 20 C-fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

A szervezetünk számára nagyon erős, akár veszélyes is lehet ez a rendkívüli terhelés

Fokozottan figyeljünk főleg az idősekre, szívbetegekre, magas lesz a sztrókok, infarktusok kockázata. De figyeljünk a vérnyomás veszélyes ingadozására és az enyhébbnek tűnő mellkasi panaszokra is. Ha szükséges, azonnal hívjunk orvosi segítséget! A görcsös folyamatok erősödése miatt magas a koraszülések veszélye. Igen könnyen megfázhatunk, elő kell vennünk pár napra az őszi ruhatárunkat, a hét második felében hajnali fagyokra is számíthatunk.

Szabadtéri programok

Egyáltalán nem kedvez a keddi időjárás a kültéri programoknak. A túlnyomóan borult esős, helyenként zivatarral kísért csapadék helyzetet tovább rontja a megerősödő északnyugati szél, északnyugaton pedig már a 10 C-fokot sem éri el a délutáni hőmérséklet. A rendkívüli változás nagyon sok embert megterhel és elő kell vennünk az őszi ruhatárat. A borult idő miatt nem érvényesül erős UV- sugárzás.

Milyen idő lesz?

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen, délkeleten és néhol keleten zivatarokra is - ígéri az Időkép előrejelzése. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 22 C-fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 C-fok körüli, északnyugaton pedig 10 C-fok körüli maximumokat.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Látászavar, émelygés, fejfájás: ebből veheti észre, ha ingadozik a vérnyomása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához