Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken visszatérnek a reggeli fagyok, már csak ez hiányzott!

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász tavasz szél fagy

Számos veszélyes következménye lehet ezeknek a reggeli fagyoknak – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Nagyon kedvezőtlen fordulat a reggeli fagyok visszatérése. Nem csak a múlt heti, de még az ilyenkor szokásos hőmérsékletektől is elmaradunk.

Frontérzékenyeknek megterhelő a fagyos és változékony humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet

Front ugyan nem lesz, de lesz helyette sok más az időjárás-érzékeny emberek számára.

Rendkívül kellemetlen az erős hajnali lehűlés, többfelé kell fagypont alatti hőmérsékletekre is számítani. Ez nemcsak a mezőgazdaság számára nagyon veszélyes, de a szervezetünket is fokozottan megterheli. Gyakoribbak lesznek a kopásos ízületi bántalmak, a görcsös folyamatok, és nagyon megnő a felsőlégúti megbetegedések kockázata. Fokozott terhelés alá kerül az immunrendszerünk is, ami tovább rontja a helyzetet.

Napközben is elmaradunk az évszaknak megfelelő hőmérsékletek nem is beszélve a pár nappal ezelőtti kánikulai időjárásról. A hőérzetet tovább rontja az erős, helyenként viharos légmozgás és a szórványosan előforduló záporok zivatarok. Az erős változékonyságot nehezen követi a szervezetünk, főleg a vérnyomás jelentős ingadozása és a gyakori rosszullétek, keringési panaszok, bizonytalan szédüléses tünetek erősödnek meg. Ez ráadásul sok ember esetében fokozza a szorongásos állapotokat is.

Szabadtéri programok

Az ilyenkor szokásosnál is hidegebb időre kell számítanunk, nem beszélve a többfelé is várható hajnali fagyokról. Napközben is sok kedvezőtlen hatásra számíthatunk, zápor, zivatar is lehet, de a legkellemetlenebb az erős, helyenként viharos lökésekkel kísért nyugati szél. A szervezetünk is jelentős terhelés alatt lesz pénteken. Melegen kell öltöznünk, ha kimegyünk a szabadba. De legalább sokat tisztult a levegő.

Balesetveszély

Reggel sokfelé kaparhatjuk a jeget a szélvédőről. A tartósan visszaeső hőmérséklet miatt a nyári gumi csere sem sürgető. Záporok, erős széllökések is várhatók.

Milyen idő lesz?

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás. Reggel helyenként keleten, napközben eleinte északkeleten, majd főként északon és északnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, néhol akár zivatar is. Az északnyugati, majd nyugatira- délnyugatira forduló szél többfelé élénk lesz. Hajnalban -3, +5 C-fok között alakul a hőmérséklet, gyenge fagy nagyobb területen az Északi-középhegység térségében fordulhat elő. Napközben 12 és 17 C-fok közé melegszik a levegő – ígéri az Időkép előrejelzése.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen megfájdult a feje, és nem tudja mitől? Mérje meg a vérnyomását!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához