Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ebben az országrészben még hózápor is lehet pénteken!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo szél hó

Ezt hozza magával pénteken a megerősödő szél!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ellentétes hatásai lesznek a megerősödő szélnek! Front nem lesz, de a szeles idő kettős hatást hoz! Keleten is megtörténik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet átalakulása.

A magasban zajló lehűlést egyre jobban megérezzük, és a fagyok is visszatérnek. Meteo Klinika TV

A magasban folyamatosan beáramló hidegebb levegő és az élénk, helyenként erős lökésekkel kísért szél határozza meg a pénteki humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

A szél pozitív és negatív hatásai is érvényesülnek

Sok ember számára nagyon zavaró az erősebb légmozgás, emiatt gyakran jelentkezik fokozott feszültség, idegesség, nyugtalanság, alvásproblémák. Egyéb esetekben ingadozó vérnyomás, fejfájás, mellkasi diszkomfortok is kialakulhatnak. Kedvező hatás ugyanakkor, hogy még egy napig késlelteti az erős hajnali fagyok visszatértét és tisztítja a levegőt.

A frontmentes időben még viszonylag kedvezően alakul a hőmérséklet különösen a napos időszakokban. Ezt érdemes is mindenkinek kihasználni de vegyük tekintetbe a szél jelentős hűtő hatását. Fontos a megfelelő réteges öltözködés, különösen a hirtelen érkező, esetenként várható vegyes halmazállapotú csapadékos időszakokban.

Szabadtéri programok

Viszonylag kedvező idő lesz a kültéri programokhoz, de számítsunk a gyorsan változó körülményekre. Többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. Több órás napsütés főleg nyugaton várható. Az élénk, erős szél csökkenti a hőérzetet de tisztítja a levegőt, ami kedvez egy-egy sétához a naposabb órákban.

Balesetveszély

Nem rossz, de változatos közlekedési feltételekre számíthatunk pénteken. Többfelé alakulhat ki vegyes halmazállapotú csapadék ami átmenetileg síkossá teszi az utakat. Időnként az erős széllökések is

ronthatják a menetstabilitást.

Milyen idő lesz?

Pénteken a Duna-Tisza közén és északon lehetnek tartósabban felhős, borongós tájak, itt kisebb eső, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de a Dunántúl északi felén elszórtan egy-egy futó zápor, esetleg hózápor kialakulhat. A naposabb tájakon élénk, erős lesz az északias szél. Kora délután 1 és 7 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandó fájdalmakkal gyötrik? Ez egy létező betegség, és enyhíteni is lehet

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához