Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: komoly próbatételeket állít elénk a pünkösdhétfő

orvosmeteorológia időjárás eső front ma orvosmeteo meteogyógyász

De még a pünkösdkedd is. Igen erős terheléssel jár az érkező melegfront.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint heves zivatarokkal, jégesőkkel jár a megterhelő melegfront. Ebben a szélsőséges humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben a szervezetünk nehezen tudja követni az erőteljes változásokat!

Mindenkinek, főleg a fejfájósoknak erősen megterhelő melegfront, heves zivatarokkal, jégesővel

Kifejezetten nehéz hétfőre számíthatnak az időjárás érzékenyek

Az érkező melegfront önmagában is nagyon megterhelő, de az általa szállított meleg, magas nedvességtartalmú levegő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásai különösen erősek. Egymást követhetik a heves zivatarok, felhőszakadás, jégeső, viharos szélrohamok egyaránt várhatók.

A szervezetünk képtelen követni ezeket a szélsőségesen erős hatásokat, nagyon sok lesz a fejfájás, erős terhelés alá kerül a keringési és a légzőrendszerünk. Megnő a sztrókok, infarktusok kockázata, sok lesz a szívpanasz, komoly légzési nehézségek jelentkezhetnek. Ismétlődő rosszullétek, ólmos fáradtság, míg a zivatarok érkezésekor erős nyugtalanság tapasztalható.

Szabadtéri programok

Inkább a délelőtt lehet alkalmas szabadtéri programok számára. Ugyan mindenütt számíthatunk napsütésre és a hőmérséklet is igen magasan alakul, de a záporok, heves zivatarok, többfelé felhőszakadás, jégeső és az ezekkel járó viharos széllökések miatt nem tervezhető zavartalan kültéri tartózkodás. Sokak számára pedig különösen megterhelő ez az idő!

Közlekedés, balesetveszély:

Különösen délután sokat romlanak a közlekedési feltételek. Egymást követhetik a zivatarok, felhőszakadás, jégeső is várható! A látási feltételek romlása, viharos széllökések tovább csökkentik a vezetési biztonságot. A melegfront miatt nagyon sokan válnak fokozottan figyelmetlenebbekké.

Milyen idő lesz?

Pünkösdhétfőn és kedden sok felhő lesz felettünk, és szinte mindenhol kialakulhat eső, zápor, zivatar, illetve többfelé felhőszakadás is. Hétfőn csak helyenként élénkülhet meg a déli-délkeleti szél, kedden viszont sokfelé kell számítani élénk, erős széllökésekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet ezeken a napokon 23 és 28 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Reggelente fáradt, este meg nehezen alszik el? Próbálja ki ezt az egyszerű praktikát!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához