Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: örülhetünk, lassan visszatér a szép idő

orvosmeteorológia időjárás front meteogyógyász orvosmeteo napsütés

Lassan megszabadulunk az elhaló fronthatástól – adta hírül a Meteo Klinika.

Fokozatos javulás várható a front után! Kedvezőbben alakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

Fokozatosan múlik a szerdai kettősfront hatása, de sok embernél jelentkeznek posztfrontális tünetek!

Javuló humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzettel, de sokakat érintő posztfrontális tünetekkel kell számolnunk csütörtökön.

Lassan épül le a szerdai kettősfront hatása. Kedvező változás a több napsütés, az erősen csökkenő csapadékhajlam, de sok ember számára terhelő az országosan élénk légmozgás. Ez sok ember számára fokozott idegfeszültséggel, bizonytalanság érzéssel, figyelmetlenséggel jár, és gyakran vált ki különböző típusú fejfájásos panaszokat. Ezek a hatások inkább csak a nap vége felé enyhülnek.

Aki bírja a szelet, érdemes kihasználnia a még kedvező légszennyezettségi helyzetet szabadtéri programokra. A déli órákban viszont kerülni kell a tűző napsütést, és gondoskodni kell a bőr megfelelő UV-védelméről.

Szabadtéri programok

Megint érdemes kimenni a szabadba! Egyre több lesz a napsütés, kellemes lesz a hőmérséklet és csapadékra is csak elszórtan kell számítani. A szélre érzékeny emberek azonban számítsanak az országosan szeles időre. Még tiszta a levegő, de magas az UV-sugárzás. Inkább ne a déli órákra tervezzük a programokat, vagy gondoskodjunk a fokozott bőrvédelemről!

Balesetveszély

Sokat javulnak a közlekedési feltételek fizikai és humán vonatkozásban is. Kevés helyen várható csapadék és nem kell erős szelekre sem számítani. A front után már kevesebb a terhelő hatás is. A több napsütésben fontos a figyelmeztetés: gyerek, állat nem maradhat a lezárt autóban!

Milyen idő lesz?

Csütörtökön délen, délkeleten növekedhet meg gyakrabban a gomolyfelhőzet, és itt helyenként zápor, egy-egy gyenge zivatar is előfordulhat. Észak, északnyugat felé haladva egyre kevesebb lesz a felhő, egyre több a napsütés. Az északkeleti szél több helyen megerősödik. Hajnalban 6-14, a délutáni órákban 20-24 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Túrázni, kirándulni indul? Ezeket pakolja be a táskába!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához