Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a hó után tavaszt hoz a karácsony, készüljön, ha frontérzékeny!

orvosmeteorológia, időjárás, fronthatás, vasárnap

A havas télből rövid idő alatt átbillenünk egy tavaszias időszakba. A nyugati részeken 10 fok fölötti értékekre számíthatunk.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint elképesztő dolgokat produkál az időjárás, ezt nehéz lesz kibírni! Ez a melegfront megkoronázza azt a példátlan frontsorozatot amiben napok óta részünk van! Meteogyógyászatilag kritikus helyzet alakult ki!

Egészen elképesztő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre kell számítanunk. A napok óta folyamatosan változó frontterhelés különösen erőssé válik a vasárnapi erős melegfronttal. A havas télből rövid idő alatt átbillenünk egy tavaszias időszakba. Ezt a drasztikus változást nagyon nehezen tudja elviselni a szervezetünk, már a vasárnapra virradó éjszaka megindul az intenzív melegedés és napközben már a nyugati részeken 10 fok fölötti értékekre számíthatunk. A folyamat a következő napokban is folytatódni fog sokfelé 15 fok fölötti igazi tavaszi hőmérsékletekkel. A melegedés erős, viharos szelekkel érkezik, ami tovább fokozza a terhelő hatásokat.

A fejfájósoknak ez kritikus időszak lesz, de sok egyéb tünetre is számítanunk kell. Nő a trombózisok és egyéb keringési problémák valószínűsége, ingadozik a vérnyomás, feszültek, fokozottan idegesek lehetünk, míg másoknál bágyadtság, energiátlanság, lehangoltság, rosszabb esetben szorongásos és pánikszerű állapot jelentkezik, továbbá gyakori rosszullétek, szédülés, bizonytalanság érzet, a gyulladásos folyamatok erősödése. Erősen romlik az alvásminőség, ami csak fokozza a panaszok erősségét.

Egyre több ember szenvedi meg az időjárás-érzékenységet, pedig ezzel ma már nem kell együtt élni! A Meteo Klinikán állnak rendelkezésre a kezeléséhez szükséges diagnosztikai és terápiás módszerek. Ha segítségre van szüksége, a két ünnep között is hívhat minket: +36-1-296-0513.

Fontos, hogy minden lehetséges módon csökkentsük a következő napokban a szervezetünk fizikális és mentális terhelését, segít ezzel a jobb alkalmazkodásban. Kerüljük a stresszt, a nehéz ételeket és a mértéktelen alkoholfogyasztást!

Szabadtéri:

Nem kedvezőek sem a téli sem az egyéb szabadtéri tevékenységekhez az időjárási feltételek. A hőmérséklet ugyan magasan alakul, de a csapadék, az erős viharos szél, sokfelé a latyak nem lesz vonzó a kint tartózkodásra. Talán északkeleten és a magasabb hegyi területeken tudunk még télies viszonyokra és programokra készülni.

Balesetveszély:

Vasárnap sem lesznek jók a közlekedési körülmények. Ugyan kevesebb hóra számíthatunk, de a csapadék még jellemző lesz a nap folyamán. Az olvadó hó miatt sokfelé latyakos helyenként még havas szakaszokra számíthatunk. Zavaróak a viharos széllökések. Sokat ront a vezetési képességeinket az erős melegfront.

A Meteo Klinika és az EgészségKalauz áldott, békés, boldog karácsonyt kíván Önnek és kedves Családjának!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás típusok: nem mindegy melyik ponton és hogyan fáj

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához