Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia hétfőn: ettől az időtől nem szabadulunk könnyen

orvosmeteorológia időjárás hétfőn fronthatás ma

Ne várjanak gyors javulást a nyaralók, de a frontérzékenyek se.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a markáns frontot követően sem várható a tünetek megszűnése, a szervezetet tovább érik a terhelések.

Erős hőanomália! Sok panaszt, kellemetlenséget okoz ez legtöbbünknek, mondja a meteogyógyász®!

Hétfőn az ország legnagyobb részén okozhat panaszokat a szél, az alvászavarok mellett ingerlékenység is felléphet. Front ugyan nem érkezik, de a megterhelő időszak tovább folytatódik.

A szelesebb részeken önnél is előfordulhat alvászavar és nyugtalanság, illetve idegi feszültséget is tapasztalhat, azonban este átmenetileg mérséklődnek majd a tünetek. Amennyiben az érintettek közé tartozik, tartósan alacsony lehet a komfortérzete, este pedig nehezebben mehet az elalvás, sőt, várhatóan általános esetben is nehezebben tud ellazulni ezen a napon.

Jó hír, hogy az előbb említett panaszok délnyugaton csak rövid ideig lesznek jellemzőek, napközben átmenetileg megszűnnek, az ország ezen részén alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet. A frissebb időben javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképessége is jobb lesz.

Ha vérnyomás-problémákkal küzd, délelőtt enyhébb rosszullétet tapasztalhat - ez különösen a mélyebb völgyekben élőknél lehet jellemző.

Szabadtéri tevékenység

A napsütés hatására kellemesen alakul a komfortérzet, azonban a hűvösebb reggelen még nagy a megfázásveszély. A szél több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet, a nem megfelelő öltözet mellett eddig nem csak reggel, hanem napközben is fennáll a megfázás veszélye. A szabadtéri tevékenységek során ingadozó hőérzetre készüljön, különösen akkor, ha a keleti, illetve a középső országrészben tölti a napot.

Időjárás hétfőn

Hétfőn nyugaton, északnyugaton sok lesz a felhő, itt tartósabb eső is kialakulhat, máshol változóan felhős-napos időre van kilátás, elszórtan, főleg délen, délnyugaton és északon, északkeleten futó záporokkal, néhol zivatarokkal. Élénk, erős, a Dunántúl északi felén viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 9-15, napközben 17-24 fokra számíthatunk.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Extrém időjárás, viharkárosultak: mozgósít a Vöröskereszt - vasárnap már jéggel jön a vihar

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához