Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn az ízületesek készüljenek, nem lesz jó napjuk!

időjárás, fronthatás, front, ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint javulás kezdődik a humánmeteorológiai® helyzetben, azonban még mindig fennállhatnak kisebb-nagyobb tünetek.

A hétvégi őszből már megint a nyárias időbe kerülünk, ami sok ember szervezete számára komoly kihívás! Újabb nagy változáshoz kell(enne) alkalmazkodnia a szervezetünknek! Fontos dolgokat mond erről a meteogyógyász® ebben a videóban!

Hétfőn a kettősfront mögött eleinte még front jellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke, és már front sem lesz felettünk. Megfigyelhető tehát, hogy az előző napi kettősfront a nap első felében még érezteti hatását. Kezdetben néhol még helyenként esővel indul a nap, de délután már mindenhol várható több-kevesebb napsütés. Emellett élénk, erős lesz az északkeleti, északi szél, de akkora terhelés, mint a hétvégén volt, ezen a napon nem várható.

Az arra hajlamosak körében gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek volt kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de estétől a közérzete várhatóan javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek.

A fejfájósok helyzete most még nem javul jelentősen, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A szél ráadásul még erősíthet is ezeken a tüneteken.

Szabadtéri:

Reggel még egyes helyeken kellhet az esernyő, de délután már naposabb, kellemesebb idő vár ránk. Nem lesz hideg, de a szél pár fokkal csökkentheti az érzett hőmérsékletet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a legjobb, vény nélküli gyógyszerek ízületi gyulladásra a szakgyógyszerész szerint

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#csípőfájdalom

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához