Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: jó lesz az idő pénteken, de nem mindenkinek

orvosmeteorológia időjárás péntek meteorológia fronthatás ma

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most a jóidő miatt lehet néhány tünet, de ez messze elmarad egy megterhelő helyzet igénybevételétől!

Több napig nem érkezik front, ami ugyan sokaknak pihentető, de mások most is nehezen viselik a napon belüli változásokat.

Nem jön front, mégis vannak, akik nehezen viselik majd a pénteket. Miről is van szó? Elmondja a meteogyógyász!

Pénteken nem érkezik front, a hűvös reggelen azonban az ízületi panaszokkal élők fájdalmai hosszabb időn át is felerősödhetnek. A nap második felében a fejfájás is felerősödhet.

Most több napig továbbra frontmentes időre számíthatunk, a napos időszakok pedig javítják a hangulatot és a közérzetet. Reggel helyenként 10 fok alá hűl a levegő, ködfoltok is képződhetnek. Délután a napsütés lesz jellemző, szép, tiszta időnek örülhetünk. Azonban most is lesznek olyanok, akiknek különféle panaszai jelentkeznek. A nyirkos reggeleken és a nagy napi hőingás miatt fellépő tünetek egyéni érzékenység és hajlam függvényében lépnek fel.

A hideg, helyenként nyirkos reggelek többeknél okozhatnak panaszokat. Elsősorban a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők számíthatnak fájdalmaik felerősödésére, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastagabb ruhadarabokkal pedig a megfázást is megelőzheti.

A fejfájás, migrén felerősödése szintén jellemző lehet, főként a nap második felében. Markáns tünetek nem várhatók, de a következő napokban tartósan is előfordulhatnak.

Szabadtéri program

Délután országszerte kellemes időben lesz részünk, ez pedig sokakat a szabadba csábít. Érdemes is minél több időt a friss levegőn tölteni, és kihasználni kellemes időt a fényszegényebb, hidegebb őszi napok előtt. Reggel már elkél a pulóver, ha nagyon korán indul, akkor a vastagabb cipő is.

Pollen, allergia, parlagfű

A pollenkoncentráció nem változik számottevően, továbbra is a parlagfű okozhatja a legtöbb és a legintenzívebb tünetet.

Időjárás pénteken

Pénteken ragyogóan napos, gyengén felhős időre számíthatunk. Egy-egy zápor északon, északkeleten fordulhat elő. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Hajnalban 9-16 fok várható. Délutánra 24-29 fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Paradicsom befőzése otthon: nincsen ennél egyszerűbb trükk, még passzírozni sem kell

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához