Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden erre nagyon figyeljen a saját érdekében!

orvosmeteorológia, időjárás, vasárnap, előrejelzés, kánikula, zivatar

Fontos veszélyre figyelmeztet a meteogyógyász, érdemes ezt komolyan venni – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Főleg nyár elején, az ilyen időjárásban kell nagyon odafigyelni ezekre a veszélyekre. Alattomosan fejti ki a hatását ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatás.

Nagyon fontos veszélyre figyelmeztet a meteogyógyász, vegye ezt nagyon komolyan a saját érdekében.

Sok ember számára már kellemetlen, egyesek számára kifejezetten megterhelő a keddre várható hőmérséklet.

Kedvezőtlen a zivatarok esélyének is a növekedése, főleg a nyugati országrészben. Ilyenkor különösen fülledtté válik az idő, és viharos széllökések váltják az élénk légmozgást. Ilyenkor erősebben jelentkeznek a mellkasi diszkomfortok, és ingerültség, bizonytalanság érzet, szédülés gyakrabban fordul elő. A magas hőérzet miatt erősödnek a gyulladásos panaszok, és gyakoribbak a különböző típusú fejfájások.

Indul a strandszezon, de a bőrünknek még hiányzik a természetes UV-védelme, a kevésbé érzékeny bőrűek esetében is. Ezért fokozottan figyelni kell a napozásra, bőrünknek és szemünknek is fokozott UV-védelemre van szüksége. A déli napot pedig mindenkinek ajánlott kerülni, különösen a 11-15 óráig tartó időszakban, a hideg vizekbe pedig csak megfelelő hozzászoktatással szabad bemenni. A vízbe beugrani felhevült testtel életveszélyes lehet.

Szabadtéri programok

A kedd is nagyon kedvez nap a szabadtéri programokhoz, bér némileg nő a zivatarok valószínűsége, akár felhőszakadás, jégeső is lehet. Egyre többen gondolnak a strandolásra, viszont vizeink hőmérséklete még igen alacsony. Életveszélyes felhevült testtel a vízbe gázolni, pláne beleugrani. És ami különösen fontos: bőrünk és szemünk fokozott UV-védelme, és nagyon ajánlott a napozóknak kerülni a déli napot, még naptejek használata mellett is!

UV sugárzás

Országosan a 7-es szint közelében alakul az UV-sugárzás, mindenkinek feltétlenül szükséges az UV-védelem, a napszemüveg is. Kerülje a tűző napot, különösen a déli órákban, 11-15-ig.

Milyen idő lesz?

Kedden is a napsütés lesz túlsúlyban, de délután a Dunántúlon egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és itt feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. Kora reggel 9-16, délután 23-29 C-fokot mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Az allergiából asztma is kialakulhat? A tüdőgyógyász válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

migrénes roham

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához