Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hűvös levegőt és újabb frontot hoz a hétfő

orvosmeteorológia, fejfájás, front, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az újabb front a szokásosnál is jobban megnehezíti a frontérzékenyek helyzetét!

Az átmenetileg többfelé nyárias időnek hidegfront vet véget. A jelentős hőmérséklet visszaeséssel kísért fronthatás komoly terheléseket okoz.

Nem szabadulunk a frontoktól! Most meg hideg! Az újabb változás következményeit ismerteti a meteogyógyász®!

Hétfőn a nap második felében nyugat felől hidegfronti hatásra készülhetünk, a front előtt keleten azonban még átmenetileg melegfront jellegű változás terheli a szervezetünket. Erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és délután záporok, zivatarok kialakulása is várható. A szél is többfelé megerősödhet, az összetett légköri helyzetben pedig szinte nem lesz olyan panasz, ami ne fordulna elő valakinél!

Országszerte fejfájást, keleten eleinte migrént is tapasztalhatnak az érzékenyek, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. Az élénk szél fokozhatja a tüneteket, és amennyiben érzékeny rá, akkor ingerlékennyé, nyugtalanná is válhat. Vérnyomás-ingadozás, mellkasi fájdalom is felléphet, a front érkezése előtt pedig fülledt lesz a levegő. Étrendje álljon kímélő fogásokból, kerülje a zsíros, túl fűszeres ételeket.

A front csak lassan halad kelet felé

Nyomában fokozódik a görcshajlam, a fejfájás mellett izom- és hasi görcsök is felléphetnek, növekszik az infarktusveszély. Az idősek és a szívbetegek pihenjenek sokat, kíméljék magukat, kerüljék a megerőltető fizikai munkát. A front előtt fellépő fülledtség is ronthat az állapotukon, ez különösen a keleten élőknél lehet jellemző.

Szabadtéri tevékenység:

Az érkező hűvösebb levegő és az erős szél miatt nyugaton csökken a hőérzet, kellemetlen lehet a szabadban tartózkodni. Keleten helyenként még 25 C-fok körüli meleg lesz, de a szél miatt itt is ajánlott jól variálható öltözetet választani. Az esernyőket nem ajánlott otthon hagyni!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#fájdalomcsillapító

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához