Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ingerültséget, migrént hoz a péntek

orvosmeteorológia, fejfájás, front, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a front előtti helyzetben tetőző terhelésre kell készülni!

Sok panasz vár a hétvégén az időjárás-érzékeny emberekre, de most mások esetében is jelentkezhet fokozott feszültség, ingerlékenység, figyelmetlenség, elhúzódó alvászavarok.

Ön is frontérzékeny? Mit kívánhat? Sok embert döbbenhet rá a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken a nap nagy részében nem érvényesül fronthatás, de ingerültség, illetve migrén is jelentkezhet. Estétől már a hidegfronti tünetek erősödésére kell számítani, addig tart a frontmentes idő. Amennyiben azonban a fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor napközben migrén, illetve nyugtalanság jelentkezhet önnél, még az előző napokhoz képest is fokozottabb mértékben. Erre először csak a Dunántúlon, később már országszerte számíthat, és kissé ingerlékenyebbnek is érezheti magát.

Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, a nap folyamán ne végezzen megerőltető tevékenységeket. Délutántól légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet, fokozódik a fülledtség.

Estétől északnyugat felől egy hidegfront érkezik, akkor már a hidegfronti tünetek erősödésére lehet számítani, a hirtelen változást pedig akkor is megérezheti, ha nem kifejezetten érzékeny a frontra.

Pollenhelyzet

A pollenhelyzet kissé még tovább romlik. A nyárfára allergiások a kora reggeli vagy a késő esti órákban szellőztessenek! A lakásban vastagabb szövésű függönnyel árnyékoljon, így kevesebb virágpor juthat be a belső térbe, és odabent is porszívózzon gyakrabban! A ciprusfélék és a kőris virágpora is okozhat allergiás reakciókat.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken ismét napos-fátyolfelhős idő várható, de egy hidegfront hatására délután észak felől vastagodni kezd a felhőzet és záporok, akár egy-egy zivatar kialakulhat. Nagyobb területen késő délutántól, estétől várható csapadék. Napközben élénk, erős lesz a délnyugati szél, majd késő este a Dunántúlon már északnyugatira fordul a légmozgás iránya. Hajnalban 3-9, délután 18-24 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mikor kell orvoshoz fordulni a köhögéssel?

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához