Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden kétféleképpen is fájhat a feje

orvosmeteorológia, front, ízületi fájdalom, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hideg, fagyos idő továbbra is okozhat frontokhoz hasonló tüneteket, akár egész nap is!

Az időjárás-érzékenyek számára továbbra sem kedvezőek a feltételek, a légköri helyzet szinte minden nap okozhat front jellegű panaszokat. Ha ön is szétszórt, ideges, fája feje, netán aluszékony is, ön is érintett lehet.

Rendkívüli melegedés zajlik a magasban, lent meg fagyoskodunk. Ennek súlyos hatásairól beszél ma a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden napközben nem érkezik front térségünkbe, azonban az eseménytelen, hideg és nyugaton ehhez társulva a fényszegény idő többeknél okozhat kellemetlen tüneteket. Már napok óta hideg levegő tölti ki a Kárpát-medencét, ezért sokaknál jelentkezhetnek különféle panaszok. Napközben is csak kevéssel fagypont felett alakul a hőmérséklet, és a nyirkosság is egész nap jellemző lehet. Ez a légköri helyzet is okozhat panaszokat!

Ha kopásos jellegű ízületi bántalmakban szenved, akkor még mindig tartós, napokig tartó tünetekre számítson, amik pedig egész nap jellemzőek lehetnek, a legerősebben pedig a hajnali órákban léphetnek fel. A kopásos és a reumatikus bántalmak felerősödése egyaránt előfordulhat. Ebben az esetben fokozottan óvja az érzékeny végtagokat a hidegtől, folyamatosan tartsa melegen a kezét és a lábát.

A fejfájás sokak napját megkeserítheti: a migrénhajlam és a görcsös fejfájás is gyakori lehet, ez egyéni érzékenységtől függően változhat. Az időjárási körülmények kedveznek a fertőzések, betegségek terjedésének. Ha folyamatosan erősíti szervezete védekezőképességét, akkor ellenállóbakká válhat a kórokozókkal szemben.

Légszennyezés

A levegőminőségben romlás elsősorban az Északi-középhegység térségében várható a szélvédett részeken. A sétához válassza inkább a kevésbé forgalmas helyeket, kerülje el a zsúfoltabb belvárosi csomópontokat.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához