Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden könnyen ugrálhat a vérnyomása

vérnyomás, fejfájás

Kedden nagy lesz a napi hőingás, az arra hajlamosak körében vérnyomás-ingadozás léphet fel.

Az időjárás-érzékenyek számára mérsékelten nehéz ez az időszak, a legtöbb panaszt a nagy napi hőingás okozhatja. Ha többször ingadozik a vérnyomása, múló rosszullétekkel és időnként szédüléssel küzd, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Kedden frontmentes időre számíthatunk, és a napsütés is javít valamennyit a közérzeten.

Jellemző lehet, hogy az ízületi bántalmakkal élők nehezebben ébredhetnek, őket viseli meg legjobban a hajnali hideg. A végtagok melegen tartása enyhíthet a fájdalmakon, de egy meleg fürdő is jó hatással bír. Az étkezés során részesítse előnyben a melegítő ételeket: ilyenkor jobban kívánjuk a meleg teákat, leveseket, melyek a most háttérbe szorult, ám nem kevésbé fontos folyadék-utánpótlásról is gondoskodnak. A viszonylag nagy napi hőingás a vérnyomás-ingadozást okozhat abban az esetben, ha erre hajlamos.

A fejfájásos tünetek sem szűnnek meg teljesen, ezen belül is a görcsös típusú fájdalmak fokozódására kell felkészülni. A folyadékpótlás ebben az esetben is segíthet valamennyit, de teljesen nem szűnteti meg a panaszokat.

A helyenként megélénkülő szél csökkenti a hőérzetet, illetve sokaknál ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, és ha hajlamos rá, akkor emiatt is tapasztalhat fejfájást.

Szabadtéri:

Ismét kifejezetten hűvösen indul a nap, így nagyon fontos, hogy a megfázás elkerülése érdekében vastagon, rétegesen öltözzön fel. Délután már a késő nyárias ruhadarabokra lesz szükség.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához