Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: keringési panaszokkal és görcsökkel számolhat pénteken

hasi görcs, hasfájás

Pénteken hidegfront hat a szervezetre. Az arra érzékenyeknél izom- és hasi görcsök, görcsös fejfájás jelentkezhet, emellett másoknál is felléphetnek keringési panaszok.

Az időjárás-érzékenyeket nagy terhelés éri, a frontátvonulás hatására többek állapota romolhat. Ha görcsös panaszokat tapasztal, ingadozik a vérnyomása, vagy napok óta fáj a feje, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Pénteken egy átvonuló hidegfront, illetve az e mögötti humánmeteorológiai(R) helyzet okozhat panaszokat az arra érzékenyeknél, ezen kívül pedig a szél is kellemetlen tüneteket válthat ki.

Legkésőbb a déli megyékben élőknek szűnnek meg a panaszaik. Ebben a humánmeteorológiai(R) helyzetben az arra érzékenyeknél görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. A görcsös fejfájás ellen a halánték körkörös masszírozása átmenetileg használhat, de komolyabb esetekben a kezeletlen frontérzékenyek tünetei várhatóan egész nap kitartanak. Ezen kívül a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai is felerősödhetnek, különösen a csapadékos területeken és időszakokban. A változékony idő átmeneti rosszkedvet okozhat, de a frissebb idő többekre jótékony hatással bír.

A fronthatás mellett az élénk, olykor erős szél is kellemetlen tüneteket válthat ki. Hatására ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel, ok nélküli feszültséget tapasztalhat, és a gyerekek is izgágábbá, nehezen kezelhetőbbé válhatnak.

UV:

Az UV-sugárzás a felhőzet függvényében változik, a leégés veszélye a tartósabban napos időszakokban sem áll fenn.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához