Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: könnyen lehet, hogy csütörtökön erősödni fognak a tünetei

orvosmeteorológia, front, migrén, fejfájás

Csütörtökön az egyre hidegebb időben rég elfeledett tünetek jöhetnek elő Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

A január végi időszak általában több okból is fokozottan megterhelő a szervezetünk számára! Idén viszont kifejezetten kritikus meteogyógyászati® helyzet alakult ki. Mi veszélyezteti most a szervezetét?

Értékelje állapotát, most nagyon fontos! Ebben segít a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön kezdetben front nem fejti ki hatását, de sokaknál most is kettősfront jellegű tünetek léphetnek fel, a nap második felében ráadásul már ki is alakul egy front. Sokan lehetnek lehangoltak, kedvetlenek, gyakori panasz lesz a rosszullét és a vérnyomás-ingadozás.

Borongós, nyirkos, helyenként időszakosan csapadékos idő várható, most pedig mér a hőmérséklet is országosan alacsonyan alakul. A megterhelő helyzet már napok óta tart, és most sem várható, hogy mérséklődnek a panaszai akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny.

Már a reggeli óráktól nagy eséllyel jelentkezhet fejfájás, migrén, és az éjjel tapasztalt esetleges álmatlanság is nehéz perceket, vagy akár órákat okozhat. A kedvetlenség, illetve a lehangoltság azonban még akkor is előfordulhat önnél, ha nem tartozik a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába, hiszen most markáns változások zajlanak a légkörben, a magas légrétegekben. A vérnyomása szintén ingadozhat, a keringési panaszok pedig egészen a jövő hét elejéig fennállhatnak, sőt! Némileg fokozódhatnak is.

Napközben fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg tiszta víz formájában. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők. Növelje meg a C-vitamin bevitelt is, mert egyre nagyobb terhelés éri az immunrendszerét!

Balesetveszély

Az ingerlékeny, türelmetlen és figyelmetlen sofőrök növelik a balesetveszélyt, mindenképpen vezessen a megszokottnál lassabban! A megnyúlt reflexidő miatt még tovább növekszik a balesetveszély, fokozott körültekintés javasolt!

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, esetleg északkeleten, illetve délelőtt délkeleten lehet több napsütés. Szórványosan, többségében az ország északnyugati felén kisebb havas eső, hózápor előfordulhat. Délnyugaton időnként élénk lehet a keleti szél. Kora délután 1-5 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához