Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: megviseli a csütörtök a frontérzékenyeket

orvosmeteorológia, fronthatás, kettősfront, migrén, fejfájásm ízületi betegség, álmatlanság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az egynapos szünet után újra egy frontos, megterhelő időszak veszi kezdetét.

Az időjárás-érzékenyek számára több napig tartó, változó intenzitású igénybevétel kezdődik, és még a kevésbé érzékenyek állapot is romolhat. Ha ön is görcsöket tapasztal, újra és újra előjön a migrénje, vagy gyakran dekoncentrált, ön is érintett lehet! Tényleg hihetetlen! Frontok elképesztő sorozata!

Ami most jön az hatalmas terhelés lesz a frontérzékenyeknek, nézze meg a meteogyógyász® mai videóját!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökre virradóan egy gyenge hidegfront halad át térségünk felett, és még a nap elején is hidegfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, aminek erőssége a nap folyamán egyre csökkenni fog. A front mögött kisüt a nap, megszűnik a szórványos csapadék is, és a szél is fokozatosan mérséklődik. A panaszok azonban egész nap jellemzőek lehetnek!

Ha érzékeny a hidegfrontra, akkor annak ellenére, hogy délután már nem lesz felettünk a front, szinte egész nap tapasztalhat fejfájást, emellett izom- és hasi görcsök is felléphetnek önnél. A vérnyomás-ingadozás nagyon gyakori ebben a helyzetben, ilyenkor érdemes csökkenteni a terhelést. Készüljön rá, hogy a következő napokban tartós igénybevétel éri majd a szervezetét!

Amennyiben kopásos eredetű ízületi fájdalmakkal küszködik, akkor a következő napokban végtagfájdalmai fokozódására számíthat, erre elsősorban a reggeli órákban van esély. Délután a naposabb időben várhatóan érezhetően javul majd a közérzete. A gyorsan változó légköri helyzet az időseket és a vérnyomáspanaszokkal élőket terheli meg legjobban, valamint általános tompaság, koncentrálási zavarok jelentkezhetnek.

Szabadtéri tevékenységek

A kint tartózkodást nem zavarja markáns hatás, de a napon a mért értékekhez képest pár fokkal magasabb lehet a hőérzete. Az esernyőkre főleg a nap elején lehet szükség, délután már mindenhol szárazabb időre van kilátás.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökre virradóan nyugat felől újabb csapadéktömb érkezik a Dunántúlra és a középső tájakra, a legtöbb helyen esőre számíthatunk, de néhol havas eső, ónos eső, a hegycsúcsokon kisebb havazás is előfordulhat. Napközben nyugat felől aztán egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, délután már sehol sem fog esni, de helyenként délen párás maradhat az idő. Csak néhol lehet élénk a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 3 és 11 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához