Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddet a vérnyomás sajnos nehezen tolerálja

orvosmeteorológia meteorológia időjárás fronthatás ma

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint alapvetően markáns hatásoktól mentes időszak kezdődik, de a keringési panaszokkal élőknek most sem lesz ideális az idő.

Különleges humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre számíthatunk, amiben régóta nem volt részünk! Jó tanácsokat adok ebben a kialakuló humánmeteorológiai helyzetben, és kérem a segítségét is abban, hogy mások is kigyógyulhassanak a frontérzékenységből!

Kedden frontmentes, kellemes időre számíthatunk. A hűvös reggel azonban okozhat panaszokat, a reggeli órákban már napok óta nagy a megfázásveszély. Napközben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, de ha erre nem kifejezetten hajlamos, akkor a mérsékelt meleg és a nyugodt idő miatt végre pihenhet a szervezete.

A hajnal most is hűvös lesz, a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai fokozódhatnak. Napközben nagy lesz a hőingás, főleg délelőtt jelentkezhet az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, illetve keringési panaszok. Ezek délutánra várhatóan mérséklődnek, de a következő napon ismét előjöhetnek. A szívbetegeket érő terhelés több napig fenn fog állni, de ha kímélő életmódot folytat, akkor a pár órás hirtelen melegedés sem fog intenzív tüneteket kiváltani. Egyeseknél enyhébb migrén is felléphet.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás eléri az erős fokozatot.

Pollen, allergia, parlagfű

A front átmenetileg megtisztította a levegőt a parlagfű pollenjétől, de a napos, meleg délutánon ismét rohamosan növekszik a koncentrációja.

Időjárás kedden

Kedden friss, derült lesz a reggel, 10-17 fokig hűl le a levegő, ennél hűvösebb északon lehet. Napközben a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő jelenhet meg a délutáni órákban. Az északkeleti szél még többfelé élénk lesz. A csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Súlyosbodott az asztmája? Ez a 2 betegség állhat a háttérben

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához