Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: miért vagyok rosszul, ha nincs is front?

időjárás, fáradtság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az időjáráshoz köthető rosszullétek most is felléphetnek, egyeseknél akár intenzívebb formában is!

Az időjárás-érzékenyek nagyon gyakran a mások számára kellemes időben is sok tünettől szenvednek. Az általános állapot függvényében egyénenként változnak ezek. Ha ön is hasonló problémáktól szenved, vissza-visszatérő tünetei vannak, ön is érintett lehet. Van "Antibetegség tabletta"? Erről beszél mai videójában a meteogyógyász®! Érdemes megnézni:

Kedden nem érkezik fölénk front, azonban reggelre helyenként köd képződhet, illetve több lesz a felhő is, és ez teszi változatosabbá az időt. Napközben már hosszabb-rövidebb napos időszakokban bízhatunk, és erős szél sem fogja zavarni a hőérzetet. De a fokozottan érzékenyek panaszai most is előjöhetnek.

Hiába nem jön markáns front, pont ez a nyugalomba jutott levegő, és a nagy napi hőingás terheli majd a szervezetünket. Most is ez a helyzet: a szélvédett helyeken hajnalban párássá válik a levegő, és ez a pára, köd időnként nehezen szűnik meg. Ha feloszlott, akkor viszont 10-15 fokkal magasabb hőmérsékletű időben lehet részünk, a napsütés pedig kifejezetten kellemes hőérzetet teremt. A magasban zajló változások miatt ráadásul hidegfront jellegű tüneteket is megfigyelhet magán.

Ennek eredményeképpen először is fokozódhatnak a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai, másodszor hajnalban a nyirkos időszakokban a kórokozók is könnyebben terjednek. Ráadásul a hő- és komfortérzet is romlik, a fényhiány miatt pedig fáradékonyabbakká válhatunk. Ha pedig ez az állapot tartósan fennáll, akkor az immunrendszer terheltsége is növekszik. A nagy hőingás a keringési panaszait erősítheti fel, ennek kivédése céljából próbálja tudatosan kerülni a stresszes helyzeteket.

Az ízületi bántalmak és az immunendszer gyengülése sokszor az időjárással, vagy annak változásával hozható összefüggésbe.

Szabadtéri:

Reggel most is nagy a megfázásveszély, délután már kellemes a hőérzet. Így, hogy elkerülje a meghűlést, fordítson gondot a jól variálható, réteges öltözetre, illetve kis eséllyel az esernyő is kellhet egy-egy futó zápor idejéig.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához