Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha hétfőn nyűgös és ingerlékeny lesz

fáradékonyság, depresszió, omikron, poszt-covid

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a lehangoltság és a mentális problémák mellett a gyengülő immunrendszerhez köthető panaszok is gyakran fellépnek, a vérnyomásproblémák pedig mindennaposak ebben az időben.

Az időjárás-érzékenyek az ízületi és mentális problémák mellett sokszor fejfájástól is szenvedhetnek, sőt, egyre gyakoribbak a bőrproblémák is. Ha ön is ezeket tapasztalja, vagy egyszerűen csak rossz az általános közérzete, ön is érintett lehet.

Mindenki fokozott veszélyben lesz ma! A meteogyógyász® mai videóját gyalogosoknak és autósoknak is látni kell:

Fronthatás hétfőn

Hétfőn is eseménytelen időben lesz részünk, front nem érkezik. A hosszabb ideje nyugalomba jutott légtömegben emelkedik a szennyezőanyagok koncentrációja. Reggel hideg lesz, foltokban párássá, nyirkossá válik a levegő, így az ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakkal ébredhetnek. A panaszok egyeseknél nehezen szűnnek, akár egész nap is fennállhatnak.

A tartósan borús, szürke körzetekben álmosságérzet, fáradékonyság, rosszkedv jelentkezhet, egyes helyeken már napok óta csak pár perc napsütésben lehetett részünk. Bizonyára tapasztalta, hogy ilyenkor csökken a teljesítőképessége is, nehezebben megy a munka, a hétfő erre még rátesz egy lapáttal.

Immunrendszerünk folyamatos erősítését nem szabad szüneteltetni, ugyanis az őszi-téli időszakban akaratlanul is kevesebb vitamint viszünk be a szervezetünkbe természetes úton. Jó, ha étkezés során a húsok mellé is sok zöldséget, savanyúságot fogyaszt, és az italok közül is a magasabb vitamintartalmúakat részesíti előnyben: például frissen facsart narancslével indítsa a napot, a fázósabb percekben pedig jól esik egy csésze meleg tea.

Légszennyezés

A levegőminőségben romlás várható, különösen a keleti, északkeleti országrészben. A szálló por légköri koncentrációja többfelé elérheti az egészségügyi határértéket, ezen kívül a nitrogén-oxidok mennyisége növekedhet meg erősebben a forgalmasabb városokban. A kisgyerekek különösen érzékenyek a levegőminőségre, őket csak rövid ideig engedje ki a szennyezett levegőre, és lakás szellőztetését is halassza inkább a kora délutáni órákra!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához