Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz kedd vár a szívbetegekre

orvosmeteorológia, szívbetegség, front, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon rossz az élettani helyzet, sokféle tünet léphet fel!

Az időjárás-érzékenyek számára tovább tart a rendkívül megterhelő helyzet. Ha önnek is erősen fáj a feje, ami nem akar szűnni, emiatt nyűgös, ingerlékeny és a vérnyomása is ingadozik, ön is érintett lehet!

Elmarad az idei tél? Jó ez nekünk? Fontos kérdésekre ad választ a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden továbbra is kettősfronti hatásra számíthatunk, így a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Még mindig egész nap ez határozza meg a humánmeteorológiai® helyzetet. Borongós idő lesz, és főleg a nap első felében sokfelé várható eső, északkeleten havas eső, esetleg átmeneti hó is lehet.

A markáns légköri hatás sok olyan tünetet erősíthet fel, amik mostanában a háttérben voltak! Erős fejfájás, fejgörcsök jelentkezhetnek, és már reggelre virradóan többen tapasztalhatnak álmatlanságot, alvásproblémákat. A markáns légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Fontos a kiegyensúlyozott, vitamindús étrend, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá válhat a kórokozókkal szemben.

A szívbetegek állapota romolhat, fokozódik a görcshajlam. A görcsök a kismamáknál is okozhatnak nehezebb időszakokat, rosszulléteket. A szabad időt javasolt pihenéssel tölteni, érdemes elhalasztani nagyobb erőfeszítéseket igénylő feladatokat. Az erős, viharos szél további stresszes állapotot, ingerlékenységet válthat ki.

Szabadtéri tevékenység

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, az előző napoknál vastagabb, illetve szélálló öltözet javasolt, a szabadtéri programoknak nem kedveznek a körülmények.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden még sokfelé kell számítani esőre, a magasabb hegycsúcsainkon havas esőre, hóra. Délután a nyugati tájakon már megszűnik a csapadék, szakadozni kezd a felhőzet. Sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 1-7, napközben 4-9 fokra számíthatunk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához