Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem csoda, ha kedden ideges lesz

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, hidegfront, frontok, időjárás-érzékenyég, fejfájás, ingerlékenység

A keddi szeles idő sokakat megviselhet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint továbbra sem lesz pihentető a helyzet, most a szeles idő jelenti a legnagyobb problémát.

Az időjárás-érzékenyek számára kissé javul a helyzet, de a tartós szélterhelés is nagy igénybevételt jelenthet. Ha ön, vagy családtagja is alvásproblémákat, nyugtalanságot tapasztal, esetleg továbbra is ingadozik a vérnyomása, akkor ön is érintett lehet.

Családi frontérzékenység? - mai videójában a meteogyógyász® elmondja az igazságot:

Fronthatás kedden

Kedden nem érkezik front, de kezdetben egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe hidegfronti tünetek. A keringési és vérnyomáspanaszok viszont sajnos mondhatni mindennapossá válnak. Sokfelé erős északnyugati széllel kell számolni, a panaszok pedig országszerte fellépnek!

A nap első felében mindenhol, délután egyre inkább a délkeleti, keleti tájakon tapasztalhatnak enyhe hidegfront jellegű tüneteket az arra érzékenyek. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a helyzetet.

Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, ezt egy rövid, kímélő átmozgatással enyhítheti; ügyeljen azonban arra, hogy ne erőltesse meg az ízületeit! Napközben aztán a térség nagy részén egyre több napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A megélénkülő, időnként erős légmozgás főleg a dunántúli tájakon görcsös eredetű fejfájást válthat ki, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is ronthatja a komfortérzetet. Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására.

Szabadtéri tevékenységek

Friss lesz a levegő, egy kellemes séta a szervezetnek is jót tesz, de ügyeljen a megfelelő öltözetre. Az esernyőkre most nem lesz szükség.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához