Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz kellemes a vasárnap a fejfájósoknak

orvosmeteorológia, fejfájás, migrén, görcs

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ebben a helyzetben nagyon gyakori a rendkívül rossz közérzet és az egyéb, fronthoz köthető panaszok is, amik várhatóan ezen a napon tetőznek majd.

Az időjárás-érzékenyek még az eddigieknél is nehezebb időszakot élhetnek át, most fog fokozódni a terhelés. Ha önnek is vannak vérnyomáskiugrásai, rosszullétekkel küzd, megmagyarázhatatlan feszültségérzet szokott önön úrrá lenni, ön is érintett lehet!

Drasztikus változást hoz az érkező hidegbetörés - figyelmeztet a meteogyógyász®:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap erős hidegfronti hatás érvényesül, egész nap ez határozza meg a humánmeteorológiai® helyzetet. Ezen kívül az erős széllel érkező hidegebb levegő is okozhat intenzív panaszokat.

Vasárnap erős széllel folytatódik a hidegebb levegő beáramlása, napközben országszerte hidegfronti hatás érvényesül. A beáramló sarkvidéki levegő határozza meg a humánmeteorológiai® helyzetet, az érzékenyebbeknél görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök lesz jellemző, de az erős, többfelé viharos lökésekkel kísért szél másoknál is hasonló tüneteket válthat ki. Sok folyadék (lehetőleg ásványvíz vagy meleg zöldséglevesek) fogyasztásával javasolt, a folyadékbevitelre ebben a hideg időben is figyelni kell. Emellett azt is észreveheti, hogy a megszokottnál ingerlékenyebb, türelmetlenebb - ezt ellensúlyozandó próbálja kerülni a felesleges stresszel járó helyzeteket. A nap elején ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, amik a következő napokban várhatóan tovább erősödnek, és tartóssá válnak.

Szabadtéri tevékenységek

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzön vastagon, rétegesen, ugyanis igen alacsonyan alakul a hőérzet, az erős szél rontja a komfortérzetet is. Sapkával, sállal védekezzen a megfázás ellen, fontos, hogy a fülét is takarja el. Főleg a nap első felében csapadékkal is számolni kell, ami akár hó is lehet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához