Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz könnyű a hétfő a magas vérnyomással küzdőknek

 vérnyomás, vérnyomásmérés, 24 órás vérnyomásmérés, EKG, vizsgálat, pajzsmirigybetegség, cukorbetegség

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint habár már frontmentes lesz az idő, de a hidegfrontra érzékenyek tünetei szinte semmit sem mérséklődnek!

Az átvonult hidegfront után erős széllel beáramló hideg levegő jelentős lehűlést hoz és visszahozza a reggeli fagyokat. A keringési rendszer tartósan ingadozó terhelése miatt sok panasz jelentkezik, gyakori lesz egy vérnyomás rendellenesség is.

Vérnyomásosok! Visszatérő fagyok, lehűlés! Nem mindegy, hogy milyen formában jelentkezik, ezt magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn már nem érkezik újabb front, de a nap nagy részében továbbra is hidegfront jellegű hatás érvényesül. Ezen kívül az erős szél és a változékonyság is okozhat intenzív panaszokat.

Az erős széllel folytatódik a hideg levegő beáramlása. Szinte sehol sem melegszik 10 fok fölé a levegő, a reggeli órákban pedig erősebb fagyokra kell készülni, amik még pár napig jellemzőek lehetnek. Hajnalonta a következő napokban tartós faggyal kell számolni!

Az érzékenyebbeknél görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök még ezen a napon is megjelenhetnek, de az erős, többfelé viharos lökésekkel kísért szél másoknál is hasonló tüneteket válthat ki. Emellett azt is észreveheti, hogy a megszokottnál ingerlékenyebb, türelmetlenebb - ezt ellensúlyozandó próbálja kerülni a felesleges stresszel járó helyzeteket. Egész nap ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, amik a következő napokban várhatóan tovább erősödnek, és tartóssá válnak.

Szabadtéri tevékenységek

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzön vastagon, rétegesen, a napos időszakok ellenére ugyanis igen alacsonyan alakul a hőérzet, az erős szél rontja a komfortérzetet is. Sapkával, sállal védekezzen a megfázás ellen, fontos, hogy a fülét is takarja el.

Milyen idő lesz hétfőn?

Hétfőn kezdetben helyenként zápor, esetleg hózápor is kialakulhat. Napközben nyugaton és keleten számíthatunk több napsütésre, a középső tájakon több felhő lehet az égen. Itt egy összeáramlási zóna mentén záporok várhatóak, ez a zóna lassan nyugat felé fog tolódni. Élénk, erős, helyenként viharos lesz az északias szél. Hajnalban -3 és +5, napközben 7 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Előfordul, hogy apró, fekete pontokat lát? Ez a betegség is okozhatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához