Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz valami kellemes a vasárnap

fejfájás, orvosmeteorológia, front, migrén

Kik lehetnek rosszul a frontmentes időben? Mutatjuk!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az eseménytelen idő is több panaszt előhozhat, nem javul a helyzet. A január vége normál években is kritikus időszak, az idei extrém időjárásban pedig még inkább. Nagyon fontos kérdés, hogy mit tehetünk egészségünk megőrzéséért, főleg ha frontérzékenyek vagyunk.

Így figyeljenek most egészségükre a frontérzékenyek! Hasznos tanácsokat ad ma a meteogyógyász®!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap nem várható számottevő fronthatás, de januári hideg időben a hidegfrontra érzékenyek panaszai felerősödhetnek. A szél is csak lassan veszít erejéből, sőt, helyenként tartósan szeles lehet az idő. A napok óta tartó terhelést már nehezen viseli a szervezetünk!

Fejfájást, enyhébb izomgörcsöket tapasztalhat, ezen kívül pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmai is fokozódhatnak. A sajgó végtagokat ajánlott reggel és napközben is többször tehermentesen átmozgatni. Az alvásproblémák nem szűnnek meg teljesen, csak átmenetileg mérséklődnek, és emiatt ismét fáradt lehet, valamint a teljesítőképesség is alacsony. Sokfelé okozhat a fényhiány lehangoltságot, kedvetlenséget.

Szabadtéri tevékenység

A réteges öltözet elkél a napokban, különösen a hajnali órákban növekszik a megfázásveszély, de a hűvösebb, borongósabb tájakon napközben is alacsony marad a hő- és komfortérzet. Élénk, helyenként erős szél is társul az alacsonyabb hőmérséklethez, ami még kellemetlenebbé teszi a kint tartózkodást, és ingerlékennyé, nyugtalanná tehet sokakat.

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk napos időre, délelőtt a Dunántúlon, majd keleten lehet több felhő, majd a délutáni órákban észak felől erőteljes fátyolfelhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Hajnalban -6, -1, kora délután 1-5 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mellkasfájdalom: ebből tudhatja, hogy nem szívprobléma okozza

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához