Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen tüneteket okoz pénteken az idő

orvosmeteorológia, front, időjárás, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontmentes időben is előfordul, hogy tartós tüneteket lehet tapasztalni!

Ezerféle módon terheli a szervezetünket az időjárás, vannak, akik bizonyos tüneteket soha nem tapasztaltak, sőt, el sem tudják képzelni, hogy ilyen következmények megjelenhetnek, míg mások gyakran, szinte napi szinten szenvednek ilyenektől.

Mit kell tudnia a frontérzékenyeknek? Miért ezeket mondja a meteogyógyász®?

Fronthatás pénteken

Pénteken sem érkezik időjárási front térségünkbe, ezért amennyiben a kifejezetten csak a markánsabb időjárási változásokra érzékenyek körébe tartozik, akkor kedvező, pihentető időben lesz része.

A fokozottan érzékenyek tünetei azonban most sem szűnnek meg teljesen.

Ebben az esetben, tehát ha fokozottan érzékeny a melegebb időre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A tompaság egyébként is jellemző lehet, csökkenhet a teljesítőképesség. A fülledtebb tájakon nehézlégzés, rosszullét, illetve ok nélküli idegi feszültség is felléphet, zivatarok idején az asztmások állapotában jelentkezhet romlás.

Fontos, hogy folyamatosan gondoskodjon az izzadás során elvesztett víz és ásványi anyag pótlásáról. Ennek érdekében fogyasszon gyengén sózott, sok friss zöldséget, salátát tartalmazó könnyű fogásokat, illetve testtömegtől függően 2-3 liter tiszta vizet, vagy cukormentes teákat, limonádét. Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy alvászavarokat tapasztal éjszakánként, emiatt pedig kialvatlan, és akár ingerlékeny is lehet napközben.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás értéke térben is időben is ingadozni fog, de ahol hosszabb napos időszakok várhatóak, ott a déli órákban mindenképpen javasolt a védekezés a káros sugarak ellen. A sugárzás mértéke egyes körzetekben meghaladja a nagyon erős fokozatot, használjon legalább 40-es, érzékeny bőr esetén 50-es faktorszámú naptejet a leégés elkerülése érdekében!

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken a nyugati, északnyugati tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Többfelé megélénkül, nyugaton és északkeleten megerősödik az északi-északkeleti szél, zivatarok idején azonban viharos lökések is lehetnek. Kora reggel 10-15, délután 24-29 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen a láb, ha mélyvénás trombózisa van - 5 jel, amire figyeljen

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tüdőembolia

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához