Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szép idővel randizhat szombaton, de az este nem lesz jó

orvosmeteorológia szombati időjárás fronthatás ma meteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a következőkben szinte minden nap más-más panaszok léphetnek fel, nehéz lesz követni!

Reggel vérnyomás-, estétől fejfájásos panasz!

Kedvező humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, de csak egyetlen napra! A folytatás viszont erősödő fejfájásos tünetek ígér, szükséges ezzel komolyan foglalkoznunk.

Front előtti helyzet, nagyon valószínű, hogy fájni fog a feje! Ezzel kapcsolatban itt van néhány nagyon fontos és hasznos tanács!

Szombaton fronthatás nem ront a humánmeteorológiai helyzeten, a kellemes, ilyenkor szokásosnak megfelelő, vagy pár fokkal melegebb időben jelentősen javul a közérzet. A vérnyomáspanaszosok viszont figyeljenek!

A többórás napsütés alapvetően jótékonyan hat a hangulatra. Arra azonban számítani kell, hogy éppen a kevés felhő miatt reggelre jelentősen lehűl a levegő, akár 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet a szélvédett völgyekben!

A délelőtti gyors melegedést pedig nem mindenki viseli könnyen, ekkor különösen a keringési panaszokkal élők és a vérnyomás-ingadozásra hajlamosak élhetnek át nehezebb órákat. Ez elsősorban vérnyomás-ingadozás és múló rosszullét formájában jelentkezik, de rosszabb esetben akár keringési panaszok is felléphetnek.

A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, érdemes egy tehermentes átmozgatással kezdeni a napot. A fejfájás inkább délután erősödhet fel, főleg migrénes formában, estétől észak felől pedig már a görcsös tünetek megjelenése is várható!

Szabadtéri programok

Ügyeljen arra, hogy reggel meglehetősen hűvös lesz: a megfázás elkerülése érdekében öltözzön fel vastagabban, rétegesen, gondolva arra, hogy napközben gyorsan melegszik a levegő, és délután már vékonyabb, nyárias ruhadarabokra lesz szükség. Jót tesz a friss séta a szabad levegőn, akár 10-15 perc kint tartózkodás is felfrissíthet mind fizikailag, mind szellemileg.

Pollen, allergia, parlagfű

A napos, meleg délutánon ismét emelkedni fog a levegő virágportartalma. A parlagfű okozhatja a legerősebb tüneteket.

Időjárás szombaton

Szombaton sok napsütésre, igazi nyári időre van kilátás 27-32 fokos maximumokkal. Legfelebb északon-északkeleten alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar a délutáni órákban. Itt élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet a délnyugati szél.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandó orrdugulás még nyáron is - mikor kell orvoshoz fordulni?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához