Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton a kettősfront sokféle panaszt okozhat

orvosmeteorológia, vérnyomás, fejfájás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tetőzik a kettősfrontos terhelés, sok tünettel, rosszullétekkel!

Az ország fölé visszahúzódott és tartósan itt örvénylő ciklonban erősen változó körülmények és panaszok jelentkezhetnek. Nem örülünk neki, de egy lehetőség arra, hogy jobban megítélhessük a függésünket az időjárástól! Az örvénylő ciklonban ezt tegye az egészségéért!

Az összetett humánmeteorológiai helyzetben erről tájékoztat a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton is kettősfronti hatásra számíthatunk, élénk szél is ronthatja a komfortérzetet. A javulásra még várni kell, tartós terhelés éri a szervezetet! A felhőzet a nap második felében inkább csak keleten, északkeleten vékonyodhat el, a csapadék délnyugaton tarthat ki a legtovább. A hőmérséklet is az átlag alatti tartományban marad, és még az előttünk álló napokon sem lesz kedvező a helyzet, sok lehet a panasz!

A hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél is felléphetnek kellemetlen tünetek, ráadásul időnként az előző napokhoz képest nagyobb intenzitással. Gyakori lehet a fejfájás, amit a többfelé élénk, olykor erős szél is fokozhat. Napközben a reggeli ízületi bántalmak sem szűnnek, a kopott és a gyulladt ízületek is sajoghatnak egész nap - ezeket időnként tornáztassa át kíméletesen, ügyeljen arra, hogy ne terhelje meg a végtagokat.

A vérnyomás-ingadozás nem mérséklődik tartósan, próbálja meg pihenéssel tölteni a szabad idejét, ügyeljen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra is!

Szabadtéri tevékenységek

A borongós, hűvös idő nem kedvez a kinti programoknak. Az esernyőt mindenképpen célszerű kéznél tartani, emellett hűvös is lesz, réteges öltözet javasolt.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton a felhős, borongós időben többfelé várható eső, zápor, de kezdetben északon és északkeleten havas eső, illetve hószállingózás is előfordulhat. Csak néhol lehet élénk a szél. Reggel -3 és +4, délután 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Milyen érzés a stroke? Ez a 7 jel utalhat rá

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához