Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia szombaton: nem jó hír, hogy atipikus kettősfront érkezik

orvosmeteorológia, fejfájás, fájdalom, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon változékony helyzet előtt állunk, ismét egyre több lehet a tünet!

Ismét kettősfront éri el az országot!

Érdemes megnézni a Meteo Klinika frontfilmjén! Sokan majd nem a ,,szokásos" dolgokat tapasztalják ami jó tanulság is most a frontérzékenyeknek. Atipikus kettősfront jön - okuljunk belőle!

Fontos dolgokat tudhatunk meg a meteogyógyász® mai videójából!

Szombaton északon egy kettősfront hatását lehet érezni, főleg a déli óráktól, máshol pedig a kora nyáriasan magas hőmérsékletek válthatnak ki tüneteket. Sokunknál fokozódhatnak a vérnyomáspanaszok, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket.

Délen a nyárias melegben a melegfrontot jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél, amik pedig kissé fokozódhatnak is. Helyenként már a 25 C-fokot is meghaladhatja a délután mért hőmérséklet. Országszerte főleg a migrénesek helyzete nehezül meg ebben az időjárási helyzetben.

Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént. A kávéfogyasztást most lehetőleg mérsékelje, helyette inkább sétáljon, sportoljon: a rendszeres testmozgás is kiváló élénkítő - a kevésbé meleg órákban a szabadban is kocoghat, sétálhat; azonban a tűző napon kerülje a testmozgást!

A migrénhajlam fokozódására még pár napig számítani kell, illetve a gyulladások is felerősödhetnek. Északon emellett ingerlékenyebb, nyugtalanabb lehet a megszokottnál.

Szabadtéri tevékenységek

A hőérzete és a komfortérzete várhatóan ingadozó lesz a délelőtt folyamán, de aztán délután már az érzett hőmérséklet is a kellemes tartományban alakul. Északon kellhet az esernyő! Délen a meleg miatt könnyebb, természetes anyagból készült ruházat lesz ideális!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Milyen betegségek okozhatják a gyakori szédülést? Az orvos elmondja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szédülés

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához