Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha szívbeteg, készüljön, a vasárnapi időjárás megviselheti!

időjárás, szívbetegség, szívprobléma, fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyot fordul az élettani helyzet, a nyárias panaszok helyett fronthoz köthető tünetek jelennek meg!

Szombat éjjel érkezik északnyugatról az a hidegfront, ami az egész országot érinti, és véget vet a pár napos nyugodtabb humánmeteorológiai helyzetnek. Hidegfront jön! A frontfilmünkön megnézhető, hogyan vonul át, a meteogyógyász® pedig elmondja, hogy mit okoz!

Vasárnap egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, ezzel nagyot változik az élettani helyzet! Ráadásul csapadékra is számíthatunk, ezen kívül pedig a szélterhelés is egyre fokozódik. A felhős időben szórványos csapadékra, záporokra kell számítani, emellett a megerősödő széllel valamivel hűvösebb levegő áramlik térségünkbe. Délen és keleten az okozott tünetek estig várhatóan nem is gyengülnek!

Amennyiben frontérzékeny, akkor nagy eséllyel számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök - habár, mivel nem markáns a front, ennek intenzitása egyénenként különböző lehet. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete minden bizonnyal csak estétől kezdhet javulni, de a jövő hét elején már várhatóan kedvezőbb lesz a helyzet.

A csapadék, majd az érkezett pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. Az időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

Szabadtéri:

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, az előző napoknál vastagabb öltözet javasolt, a szabadtéri programoknak nem kedveznek a körülmények. Esernyőt mindenképpen tartson magánál!

UV:

Az UV-sugárzás a felhőzet függvényében változik, a leégés veszélye nem áll fenn.

Időjárás vasárnap

Vasárnap egy hidegfront hozhat több felhőt, és záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell több tájegységünkön. Az északnyugatira forduló szelet élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakulhat.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen szívhalál fiatalon: ez lehet az egyik oka

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!





EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szívbetegség

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához