Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap rossz közérzet és fejfájás is jelentkezhet

fejfájás, időjárás, fronthatás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyéni érzékenység függvényében léphetnek fel a tünetek.

Sokféle sugárzásban úszunk, aminek erőssége és veszélyessége nagyban függ a légkör tulajdonságaitól. Nem könnyű eligazodni ebben a kérdésben, de enélkül nem tudjuk kihasználni a kedvező hatásokat és kizárni a károsakat, nem egyszer életveszélyeseket! Sugárzás veszélyek! Ezt tudnia kell! Igazán fontos tudnivalókat magyaráz el a meteogyógyász®!

Vasárnap ugyan nem jön front, de kisebb mértékben újra változékonyság uralja az időjárást. Migrén és légzőszervi panaszok léphetek fel, általánosan ingadozhat a komfortérzet. Napközben a fülledtség még fokozódik is! A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak.

A tünetek területileg hasonlóan alakulnak, és napközben erősödhetnek.

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet.

A csapadékos időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához